Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reconeixements i valoració de la temporada turística en la primera Nit del Turisme de Sitges

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha presidit aquest dimarts la primera edició de la Nit del Turisme de Sitges
L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha presidit aquest dimarts la primera edició de la Nit del Turisme de Sitges
Més de 150 persones han assistit en la primera edició de la Nit del Turisme de Sitges aquest dimarts a l’Hotel Melià Sitges. La trobada agafa el relleu del tradicional Sopar de l’Agremiat, organitzat pel Gremi d’Hostaleria de Sitges

L’alcaldessa de Sitges i responsable de la regidoria de Turisme, Aurora Carbonell, ha presidit aquest dimarts la primera edició de la Nit del Turisme de Sitges organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Sitges. Durant la celebració, l’alcaldessa ha recordat que “el turisme forma part de la nostra identitat i, és i ha de seguir sent la nostra bandera”. L’alcaldessa ha fet una valoració de les actuacions que s’estan portant a terme des de l’Ajuntament com l’estudi que analitza el perfil del turista, realitzat des del mes de juny i fins al mes de setembre. Aurora Carbonell ha apuntat que a Sitges “ens visiten 3 milions de persones de les quals 2.600.000 són visitants d’un dia.  Des de la regidoria volem conèixer també la percepció del ciutadà sobre el turisme a Sitges i els esdeveniments amb l’objectiu final d’obtenir un equilibri entre el resident i el visitant”. L’alcaldessa ha parlat de reptes pendents com l’oci nocturn. En aquest sentit, ha subratllat que “farem un estudi rigorós per posar-lo en valor i incentivar aquest sector”. Finalment Aurora Carbonell ha insistit que “un nostres objectius més importants és el carrer. La  imatge és molt important i la postal de Sitges ha de ser d’excel·lència màxima. Per això volem tenir un carrer net i endreçat”.

El president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, ha valorat la temporada molt positivament i ha destacat que “hem d’estar contents pel que s’ha fet en els darrers anys, avançant en turisme sostenible, ecològic i inclusiu però no hem d’oblidar els referents que tenim i les essències, com les platges”. 

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha recordat que “Sitges és un bon exemple de recorregut llarg en el món del turisme. Fa tres anys es celebrava el centenari de l’hotel Subur i recentment el Centenari de Terramar”,  i ha esmentat el paper del turisme a Catalunya.

El diputat de Turisme de la diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz ha subratllat que “Sitges és un referent de Costa Barcelona gràcies al seu model turístic, l’oferta que proposa en diferents aspectes com l’activitat de turisme i reunions, i d’allotjament d’hotels i càmpings”. Per això ha expressat el seu convenciment que “Sitges ha de liderar la gestió i promoció del turisme a la destinació Barcelona”.

Durant l’acte, que ha estat conduït pel periodista, Vicenç Morando, s’han atorgat els tradicionals guardons d'Amics Predilectes del Gremi d'Hostaleria de Sitges, el reconeixement a la tradició familiar amb més de 25 anys de servei, els Tastet de l’any 2019, i els premis de l’edició primavera i tardor del Sitges Tapa a Tapa 2019. El  lliurament de la insígnia d'or del Gremi d'Hostaleria de Sitges ha estat per a Joan Anton Matas Arnalot.

 

LLISTAT PREMIATS

 

Amics Predilectes del Gremi d’Hostaleria de Sitges

  • Jet Entertainment (organitzadora del Festival Jardins de Terramar de Sitges)
  • Rosa Gubianes (inspectora dels Mossos d'Esquadra que ha deixat el càrrec de directora de l'Àrea Bàsica Policial del Garraf, un càrrec que ha assumit durant 12 anys)
  • Vicenç Morando (periodista que ha estat durant molts anys el mestre de cerimònies del Sopar de l'Agremiat.
  • Insígnia d'or del Gremi d'Hostaleria de Sitges a Joan Anton Matas Arnalot, per la seva dedicació com a president de el Gremi d'Hostaleria durant 25 anys.

 

Reconeixement a la tradició familiar amb més de 25 anys de servei

  • Hotel Capri - Família Carbonell i Mellado, per 60 anys de tradició familiar (1959-2019)
  • Restaurant Mare Nostrum - Família Martí, per 70 anys de tradició familiar (1950-2020)

 

Tastet de l'Any 2019

  • Enrique Rovira del Restaurant Mascarón, per la seva trajectòria i molts anys com a membre del Club de Tast
  • Jaume Balada, xef del Restaurant Esmarris de l'Hotel Dolce Sitges, pels premis rebuts i membre del Club de Tast
  • Juan Carlos Martínez de la Cafeteria Memphis, una de les primeres cafeteries de Sitges (després d'una àmplia trajectòria en diferents establiments de Barcelona i Platja d'Aro, va arribar a Sitges) i membre fundador de el Gremi d'Hostaleria de Sitges.

 

Diplomes als guanyadors del Sitges Tapa a Tapa edicions primavera i tardor

Edició Primavera

Premi Jurat Tècnic

  • 1er premi: Els Jardins del Retiro que ara ho porten els del Cable amb "Tom Jones"
  • 2n premi: 13 Llunes con "Lluna plena"
  • 3r premi: Num3ric amb "Fals Coulant amb gelat"
  • Menció: El Cable per "Bocata vegetal de cansalada"
  • Menció: Sports Bar per "Rock & Roll"

Premi Popular

  • 1er Premi: Num3ric amb "Fals Coulant amb gelat"
  • 2n premi: La Seu Penya Barcelonista amb "Contradic(c)ión"
  • 3r premi: 13 Llunes amb "Lluna plena"
  • Menció: La Guineu per "Xupixató"
  • Menció: El Bitxo per "Bitxito Adobat"

Edició Tardor

Premi Jurat Tècnic

  • 1er premi: Can Vilalta amb la tapa "Aromes de tardor
  • 2n premi: Hostal Bonanza amb la tapa "Otoño en un bocado"
  • 3r premi: Amb Gust amb la tapa "Els sabors de la tardor"
  • Menció: VivinWine amb la tapa "Entre l'estiu i la tardor"
  • Menció: Café Roy amb la tapa "Bao Ibèric"