Accessibilitat

Mapa del web

Índex alfabètic

Accessibilitat

Una web accessible

AccessibilitatAquest web té com a objectiu el compliment dels requeriments en matèria d'accessibilitat establerts per la "Iniciativa per a un Web Accessible (WAI)" del Consorci World Wide Web i adoptada per la UE i en particular les especificacions de les recomanacions sobre "Pautes d'Accessibilitat del Contingut Web".

Les administracions públiques han d'adoptar les mesures necessàries per tal que la informació disponible en les pàgines web pugui ser accessible, sense obstacles visuals ni tecnològics, per a persones amb discapacitats i també per a les persones grans, d'acord amb els criteris d'accessibilitat.

W3C       
Igualtat d'oportunitats

Un altre dels objectius serà el compliment del dret a la Igualtat d'Oportunitats. Per no vulnerar aquest dret en el cas dels discapacitats, quan es produeixin discriminacions directes o indirectes o incompliment de les exigències d'accessibilitat caldrà realitzar ajustos raonables i complir amb les mesures d'acció positiva legalment establertes.

Això significa que tant una persona amb algun tipus de disminució com qualsevol altra que es trobi en una circumstància que dificulti l'accés a la informació de la pàgina web, han de poder accedir als continguts amb èxit.

Documents d'interès:
Llei d'Internet Fàcil, Ministeri d'Industria, Turisme i Comerç
Pautes d'Accessibilitat del Contingut Web, castellà, WAI

Continguts relacionats:
Sitges Capaç

Webs d'interès:
Portal de l'accessibilitat, Diputació de Barcelona
W3C Web Accessibility Initiative

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 06/06/2018