Bans municipals

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Bans municipals

Bans municipals

Índex

 

(18/09/2015) Ban de Santa Tecla

Sitgetanes, sitgetans,

Santa Tecla és aquí, com la mateixa tardor. No fa ni quatre dies de les calorades i xafogors d'estiu, que la fresqueta i les pluges de setembre ens condueixen cap a la segona festa major, el segon punt de trobada amb la nostra història tradicional i popular... Amb el desig que no plogui, això sí! 

La calma de setembre ens convida a fer una petita pausa festiva, abans del retorn definitiu a la més o menys quotidianitat de l'any. De nou, música, coets, balls i entremesos folklòrics. De nou, prenem els carrers, places i passeig. De nou, famílies, amistats i visitants. De nou, dies de tradició, de compartir i de celebració com a poble.

Visquem aquesta Santa Tecla amb civisme, respecte i salvaguarda davant dels elements pirotècnics. Seguim els consells de seguretat i no estacionem en els recorreguts de les processons i cercaviles. Per això és molt important prendre les mesures necessàries de prevenció i autoprotecció en persones (sobre tot en infants), vehicles, tendals, aparadors, botigues i domicilis particulars per a prevenir possibles desperfectes i danys derivats de la pirotècnia i altres. Fem que tothom pugui gaudir de Santa Tecla i, per això, mantinguem tots els establiments i comerços tancats el dia 23 de setembre, diada de la compatrona, festa local. 

Amb Santa Tecla es tanca el nostre cicle festiu; moment, doncs, d'agrair la tasca de tantes persones que fan possible les nostres festes majors i les nostres tradicions, així com les institucions, serveis, entitats i empreses col•laboradores. Però d'una manera especial és el moment d'agrair la tasca de la Comissió municipal que acaba el seu mandat biennal, sota la presidència de l'Aroa Llorens. Gràcies Aroa i tota la Comissió per la vostra dedicació i servei. Hem tingut unes grans festes majors.

Tot i que Santa Tecla és la festa de tothom, els infants prenen un relleu especial aquests dies. Fem de l'escola de festa major, i del sentiment familiar de les cercaviles i exhibicions dels balls infantils, un gran sentiment extensiu a tota la gran família que som Sitges. Com la comesa dels centres educatius, de tantes entitats i clubs esportius, a redós de la Matinal infantil s'estrenyen llaços i ens endinsem en un sol sentiment de poble, sigui quina sigui la nostra procedència en la diversitat de la Vila. Tant els més petits, com els grans. Que Santa Tecla, doncs, aixoplugui aquest sentiment de pertinença, d'inclusió, de relleu i de compromís. Sitgetanisme i catalanitat.

Santa Tecla és tradició feta futur. Però, ara, ens toca viure-la intensament en present. Sou convidats i convidades a tots els actes. A ser-ne apassionadament els protagonistes.

Bona Festa Major Petita!


Miquel Forns i Fusté,
Batlle de Sitges

 

(04/09/2014) Ban de la Diada Nacional de Catalunya - Tricentenari 1714 - 2014

Sitgetanes, sitgetans,

L'11 de Setembre de 1714, Barcelona va capitular davant les tropes borbòniques després d'un ferotge setge a la ciutat. Tot just ara fa 300 anys, els barcelonins i les barcelonines van defensar, no només el cap i casal, sinó la nació sencera, com tants altres pobles, viles i ciutats de Catalunya havien fet fins aleshores.

Sitges va caure sota domini borbònic un any abans, el 27 de juliol de 1713. Les tropes de Felip V van entrar a la vila i comarca i van eliminar les llibertats que els avantpassats sitgetans tenien amb l'ordenament polític català, sofrint repressió i destrucció. 27 de juliol de 1713 a Sitges, 11 de setembre de 1714 a Barcelona, dates fatídiques per a la llibertat perquè són les precursores del Decret de Nova Planta que abolí les institucions catalanes, establí la centralització i l'absolutisme monàrquic i prohibí la llengua catalana. Es perseguí la nació i, el que és més greu, es perseguiren sobre tot les persones.

300 anys després, aquest 2014, vivim en democràcia. Però, no en tenim prou. Volem que les persones, catalanes i catalans de tota diversitat, llengua, origen, ideologia i orientació, no se sentin menystingudes en cap de les seves il•lusions i projectes personals i col•lectius. Prou de menyspreus i indignitats de cap tipus. Perquè volem viure plenament com a nació al servei de les persones. Perquè volem deixar enrere aquesta frustració que sentim de no poder fer més per les persones perquè no tenim capacitat de decisió.

Poques nacions del món poden dir que el seu actual president és el president número 129 de la seva institució d'autogovern. Catalunya sí que ho pot dir. I això és així perquè Catalunya té la voluntat i el sentiment col•lectiu de ser poble i d'exercir-ne. La comunitat de totes les persones.

Aquest 11 de setembre de 2014, 300 anys després de perdre les llibertats nacionals i civils com a poble, 300 anys després del final de l'estat català dins la monarquia hispànica, 300 anys després, ens tornem a aixecar per manifestar que volem gaudir dels drets i dels reconeixements que corresponen als pobles lliures.

I ho fem amb el clam que aquesta nació mil·lenària vol votar. Vol decidir lliurement el seu futur, per posar-lo, amb totes les nostres voluntats i capacitats, al servei de totes les persones de la nació. Per fer un país millor que deixi enrere les penúries socials i econòmiques presents, que esborri la precarietat amb més justícia social i que es regeneri políticament eliminant tot el que s'ha pervertit de la democràcia, generant desconfiança, descrèdit i decepció. Volem aquest país millor, per nosaltres, pels nostres fills i néts, i pels que vindran.

Som un sol poble i tenim dret a decidir. I volem exercir aquest dret d'autodeterminació des del debat democràtic, amb actitud cívica i pacífica, de manera transversal i participativa, i amb el conjunt de la ciutadania catalana, la societat civil i les institucions junts.

Amb aquest objectiu, vivim i reivindiquem aquesta Diada Nacional del Tricentenari amb convenciment i determinació. Bona Diada.

Visca Catalunya!


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(02/05/2014) Ban de Suport al Govern Català pel Dret a Decidir

Les casualitats de la història han fet que conflueixin dos moments transcendentals per a Catalunya, un de recessió i l'altre d'expansió. El primer, ara fa 300 anys, va ser per la força cruel d'una guerra i el d'ara, en ple segle XXI, democràtic i pacífic, esgotant totes les vies de diàleg i d'entesa per aconseguir que un poble pugui expressar lliurement la seva consciència nacional, que ha mantingut tot i els grans intents de repressió repetits cíclicament al llarg dels anys, i el seu dret a l'autodeterminació, dret fonamental que recullen tots els tractats internacionals.

Catalunya, el nostre país, és un clar exemple de nació que ha buscat el seu encaix en els diferents models d'estat que ha tingut Espanya obtenint, en diferents graus d'intensitat, una gran opressió a les nostres legítimes manifestacions de la cultura, la llengua, l'educació, la justícia, etc. La identitat d'un poble que ha subsistit a una dictadura i que ara es veu contínuament agredida pels diferents estaments que representen l'estat espanyol.

El món municipal, representant, entre d'altres, a través de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual Sitges en forma part, està patint una gran envestida a la seva autonomia; s'està qüestionant constantment, via judicial, la nostra capacitat de decidir en temes referents a la sobirania com ho demostren els 220 recursos contenciosos administratius que ha presentat la delegació del govern espanyol de Catalunya contra ajuntaments catalans, una croada insòlita que vol intimidar, sense aconseguir-ho, el món local amb l'amenaça constant dels jutjats. Lluny d'això, alcaldes i alcaldesses segueixen al peu del canó per defensar el què legítimament els hi demanen els seus ciutadans i que, com no podria ser d'una altra manera, donen cabuda les lleis vigents.

Els ponts, les vies de diàleg que hem intentat una i altra vegada des de Catalunya, a través del nostre govern però també des del món municipal i des de la societat civil, han topat reiteradament contra un mur que no ha deixat entreveure cap escletxa, cap gest per part del govern espanyol, ans el contrari, aquest mur s'ha anar aixecant cada cop més alt i més sòlid, més intransigent contra qualsevol emissari que ha intentat donar la mà per parlar d'una possible sortida. El Congrés dels Diputats va viure un nou episodi d'aquesta història i, com era d'esperar, la resposta va ser implacable i es va evidenciar que no hi ha possible diàleg amb qui no vol escoltar, amb qui no té cap intenció de cedir ni en un sol punt de la seva estratègia.


Els representants del Parlament de Catalunya van demanar que es transfereixi a la Generalitat de Catalunya la competència de convocar referèndums fent ús de l'article 150.2 de la Constitució, buscant una possible i imaginativa solució per tal de garantir que el poble català pugui expressar lliurement el seu dret a decidir. Però, com és sabut, la resposta per part de tots els partits d'àmbit estatal representats al Congrés del diputats (PP,PSOE i UPD) va ser contundent, sense matisos, totalment contrària a la celebració d'una consulta que és l'eina democràtica que tenen els països del món per determinar el seu futur.

Per tot això :

1. Lamentem el constant menysteniment de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya, que es va expressar amb contundència al Congres dels diputats espanyol.
2. Defensarem des del món municipal, ara i sempre, el dret d'autodeterminació dels pobles i treballarem amb fermesa per a la protecció dels drets nacionals i per la conscienciació de la ciutadania per tal que pugui exercir aquest dret.
3. Facilitarem i impulsarem la celebració d'una consulta a Catalunya per tal que els ciutadans i ciutadanes, democràticament, puguin decidir el futur del nostre país.
4. Donarem suport al govern de la Generalitat de Catalunya en totes les accions que vagin encaminades a aconseguir aquest objectiu. A les hores següents de convocar-se la consulta, els ajuntaments catalans convocarem un ple extraordinari per donar-hi suport.

Ja ens ho va avançar fa més d'un segle el poeta Joan Maragall, i ara, en veu alta i ferma ho repetim des dels municipis, des de l'estructura més propera al ciutadà com una única veu i com un altaveu de les persones que ja no troben l'encaix en aquest Estat, Espanya, que ens gira una i altra vegada l'esquena, que no entén ni vol entendre el clam pacífic d'un poble.

On ets, Espanya? – no et veig enlloc.
No sents la meva veu atronadora?
No entens aquesta llengua- que et parla entre perills?
Has desaprés d'entendre an els teus fills?
Adéu, Espanya!

 


Sitges, 23 d'abril de 2014

Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(05/09/2013) Ban de la Diada Nacional de Catalunya 2013

Aquest 11 de setembre de 2013 encetarà el compte enrere de la celebració dels 300 anys de la caiguda de Barcelona en la Guerra de Successió l'11 de setembre de 1714.

Sitges va patir el seu propi 11 de setembre, encara que no amb la crueltat de la capital de Catalunya. Un any abans, corria el mes de juliol de 1713, quan les tropes borbòniques van entrar a la nostra Vila, posant-la sota domini del rei Felip V. Sitges, aquesta petita part del país, com la resta de pobles de la comarca, perdia les llibertats nacionals seculars un fatídic 27 de juliol de 1713.

27 de juliol a Sitges, 11 de setembre a Barcelona, són un referent en la història d'aquesta nació que som, d'aquest país que construïm.

Les dates, però, poden ser insignificants. No pas les persones. Les que perderen la vida, les que veieren els seus projectes personals i col·lectius estroncats, pobles sencers anorreats. Lluny ens queda aquell segle XVIII. Però més a prop ens queda el segle XX, el de la recuperació de les institucions d'autogovern. I ara, el segle XXI, ens ha de dur a l'orgull nacional de viure plenament al servei de les persones.

 La nació no tindria sentit sense posar en valor primerament els catalans i les catalanes, sense cap distinció ni d'origen, ni de parla, ni de condició, ni d'orientació. La Catalunya del segle XXI s'ha de continuar construint des del progrés, la igualtat, la llibertat i la justícia social.
Engalanem balcons i finestres amb la senyera. Que tothom vegi que la nació completa se sent i es fa a cada llar, a cada poble, vila o ciutat. Us convido a participar en l'acte institucional que farem a Sitges el dia 11 de setembre a les 11 del matí davant l'estàtua del Doctor Robert de la Plaça de l'Ajuntament.

El país viu moments difícils, no pas tràgics com el 1713 i 1714. Però viu un moment, on el futur, pot ser millor, molt millor. Només cal actitud positiva, perseverança, ideals d'inclusió, capacitat de resistència i escoltar la voluntat del poble.

Vivim aquesta Diada Nacional amb un horitzó de llibertat.

Visca Sitges i Visca Catalunya !


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(12/08/2013) Ban de Festa Major

Quan les gralles enfilen amb el Toc de Matinades el carrer de Sant Francesc, resseguint l'entrada que feien els músics cada 23 d'agost, la Festa Major ja no té aturador.

Faci més xafogor o menys, faci sol o estigui ennuvolat, amb més alegries o amb menys, el punt del migdia de la vigília anuncia un nou, i alhora tant vell, Sant Bartomeu. Després tot serà una cursa frenètica: morterets, campanades, balls, versos, processó cívica, castell de foc, escales, revetlla, matinal, ofici, sortida d'ofici, castells, concerts, processó religiosa, ballada final ... I farem com cada any: correm-hi d'un lloc a un altre, a veure, a fer realitat, a sentir, a gaudir de tot allò que es tant nostre, que és de tots i de totes.

La història de la Festa Major és cíclica, com cíclic és el nostre any particular, de Sant Bartomeu a Sant Bartomeu. I així ho hem de viure. Farem honor a la tradició, manifestarem el nostre sentiment de pertinença, i celebrarem que som Sitges un any més.

Gràcies a la Comissió de Festa Major i Santa Tecla pel seu entregat treball. Gràcies a totes les institucions, empreses i persones col·laboradores. Gràcies a balls, grallers, bandes, cobles, orquestres, pendonista, cordonistes i pregoner. Mil gràcies a totes les sitgetanes i sitgetans per això, per ser-ho i per sentir-ho.

Per a celebrar-ho com cal, sense perjudici de la legalitat vigent, l'Ajuntament de Sitges recomana a tots els comerços i establiments que es mantinguin tancats durant el dia 24 d'agost, i no estacionar vehicles en els recorreguts de les tradicionals cercaviles i processons. L'ajuntament no es fa responsable dels desperfectes que es puguin ocasionar com a conseqüència dels desenvolupament dels actes de la festa a la via pública des del dia 20 fins el 25 d'agost, en vehicles, tendals i domicilis. Cal que es prenguin les mesures necessàries de prevenció i autoprotecció.

Sitgetanes, sitgetans, visquem aquests dies tan especials amb la família, les amistats i els visitants. Revivim la tradició i el llegat dels nostres avantpassats, patrimoni de tots nosaltres, en la mirada posada en un present difícil, però en un futur que s'albira millor per Sitges i pel país.

Mantinguem desperts els cincs sentits, i també un sisè d'esperança, i deixem-nos emportar pels encants de la Festa Major, perquè comença aviat i en tan sols un respir ja haurà passat.

Gloriós Sant Bartomeu que de Sitges n'és patró, visca la Festa Major!

 

Miquel Forns i Fusté

Batlle de Sitges

 

 

(04/04/2012) Ban sobre el compliment de l'Ordenança de Civisme

Sitgetans i sitgetanes,

En compliment del Capítol Onzè de l'Ordenança de Civisme de l'Ajuntament de Sitges, que fa referència a la Degradació Visual de l'Entorn Urbà i fonamentat en el dret de gaudir del paisatge urbà de la vila, que és indissociable amb el deure de mantenir-lo en condicions de neteja, polidesa i ornat, s'informa que:

No es podran col·locar a la via pública del municipi cartells, pancartes, pissarres o altres suports que serveixen de publicitat d'activitats de restauració o altres.

L'Ajuntament, i en cas específic, els agents de l'autoritat, podran adoptar la mesura cautelar de retirada dels elements de propaganda o publicitat amb càrrec a la persona responsable, sens perjudici de la imposició de les sancions corresponents.

Els detalls de l'Ordenança de Civisme de l'Ajuntament de Sitges queden expressants en la Secció 2. Pancartes, cartells i fulletons; Art. 63: “La col·locació de cartells, tanques, rètols, pancartes, adhesius, papers enganxats o qualsevol altra forma de publicitat, anunci o propaganda, haurà d'efectuar-se únicament en els llocs expressament  habilitats a l'efecte per l'autoritat municipal. No estarà permesa la col·locació de cartells i pancartes en edificis i instal·lacions municipals, en qualsevol espai públic o element del paisatge i el mobiliari urbà o natural, sense autorització expressa de l'Ajuntament”


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(09/02/2012) Ban de Carnaval

Sitgetanes i sitgetans,

El Carnaval ja és aquí, la Festa més multitudinària del nostre calendari.

Les sitgetanes i els sitgetans esperem amb il·lusió la festa de la disbauxa. Durant set dies viurem l'ambient més festiu i lúdic que cada any ens transmet la festa del Carnaval. El proper 16 de febrer arriba Sa Majestat Carnestoltes, acompanyat de tot el seu seguici i, junt amb la Reina del Carnaval i la seva comitiva faran arribar la diversió a tots els racons de la vila.

Sense perjudici de la legalitat vigent en matèria d'horaris d'obertura d'establiments, aquest Consistori recomana amb encariment a tots els empresaris relacionats amb el sector de l'oci nocturn a respectar la normativa vigent que marca la Generalitat de Catalunya en l'ordre 358/2011 pel que fa a regulació horària on s'estableix que, per tal que tothom pugui gaudir de la festa, els establiments respectin els horaris de tancaments.

Des de l'Ajuntament, demanem no estacionar cap vehicle fora dels espais degudament senyalitzats i evitar entorpir el recorregut de les rues de la Disbauxa i l'Extermini. D'acord amb la normativa relacionada amb els estacionaments antireglamentaris, aquest Ajuntament no es pot fer responsable dels desperfectes materials que es puguin ocasionar com a conseqüència del desenvolupament dels actes del Carnaval.

També recomanem a tots els veïns que viuen en els carrers per on transcorren les rues (tant les infantils com les del vespre) que evitin treure la brossa tant diumenge com dimarts, amb l'objectiu de facilitar el pas a les carrosses. També es podran dipositar les deixalles als contenidors, la majoria dels quals quedaran oberts. Una recomanació que fem extensiva als establiments de restauració que haurien d'abstenir-se de treure el vidre diumenge i dimarts de Carnaval.

Voldria fer una crida a viure un Carnaval cívic i respectuós. Un Carnaval que ha arribat enguany de la mà d'una Comissió renovada encapçalada per Isaac Bielsa. A ell i a totes les persones que l'han acompanyat en aquesta tasca difícil, els voldria agrair l'esforç i la dedicació davant l'organització d'una festa que també s'ha vist afectada per la delicada conjuntura econòmica i que, paral·lelament viurà alguns canvis amb l'objectiu de millorar el seu desenvolupament.

I moltes gràcies també a la Societat Recreativa El Retiro, al Casino Prado Suburense, al Grup dels Independents del Carnaval,  i a les colles del Poble Sec, de les Cases Noves i del Club Natació per la seva tasca desinteressada que any rere any desenvolupen per l'estima a una tradició, pel seu saber fer i per mantenir i fer créixer una festa que traspassa les nostres fronteres.

Aquest any els personatges principals del Carnaval, Sa Majestat Carnestoltes i la Reina, arriben amb les colles XisPun! i Carnavàlia, i la Reina Infantil a càrrec de la Colla Fantàstik Show. A les tres, moltes gràcies.

Però el Carnaval no seria tampoc el que és sense totes i cadascuna de les persones que cedeixen el seu temps de forma voluntària contribuint a que aquest esdeveniment sigui un any més un dels nostres principals senyals d'identitat, mantenint la singularitat i qualitat que sempre l'ha caracteritzat.

Per acabar només em resta desitjar-vos un bon Carnaval i encoratjar als vilatans i vilatanes acompanyats dels nombrosos visitants que es reuniran a Sitges, a celebrar i gaudir de tots els actes que la Comissió i les entitats han preparat.

Bon Carnaval a tothom!!

 
Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(23/12/2011) Ban de Nadal

Sitgetanes i sitgetans,

Sense oblidar el moment que ens fa treballar cada dia per encarar millor el futur, el Nadal ens ha de permetre trobar espais per fer una petita aturada en el camí. Moments per a compartir i, si voleu, moments per a la reflexió.

Acabem un any difícil. Un any en el que els entrebancs a les empreses, a les administracions i a les famílies han estat notícia massa sovint. Però si hi ha una conclusió comuna a la manera com hem de trobar el camí per sortir d'aquestes dificultats, és que hem de fer-ho junts. I precisament les festes de Nadal ens ofereixen molts moments per aconseguir-ho. Des de les trobades familiars o amb els amics, passant per la solidaritat amb els que menys tenen, fins a les activitats fora de casa.

Durant aquests dies Sitges s'ha preparat per a fer possible que l'esperit del Nadal, a més de viure'l en família, tingui tots els elements necessaris per gaudir-lo fora. El comerç local s'ha engalanat per viure l'època de l'any on més ha d'augmentar la seva activitat. I aquest any ho ha fet convivint amb fires que ens han portat una àmplia varietat de productes artesanals, gastronòmics o solidaris. Tot plegat, una proposta que, lluny de perjudicar l'activitat del comerç local, neix amb la vocació que sense marxar de Sitges, trobem tot allò que ens és necessari per aquestes dates, combinant l'oferta al carrer amb les botigues de tot l'any.

Quan arribem els dies més assenyalats, la Vila es prepara per oferir-nos tots els ingredients que donen sentit a l'origen d'aquestes festes. Hem de gaudir dels pessebres, les nadales i els concerts; passar una bona estona amb la representació dels Pastorets; retrobar-nos a les entitats amb les tradicionals propostes de cada any; jugant al quinto o embadalint-nos amb les filigranes dels diorames dels pessebristes, costums tant arrelades de la nostra cultura catalana. 

I els grans protagonistes d'aquests dies, el nens i les nenes, han de poder gaudir també d'un Sitges que, fidel al seu tarannà, ens regala una màgica combinació de modernitat i tradició. Potser són dies adients per a que els més grans redescobrim racons que fa temps tenim oblidats i fer-los descobrir als més petits. Una d'aquestes possibilitats ens l'oferirà el Consorci del Patrimoni amb les trobades familiars al Palau Maricel. Enguany també hi haurà Parc de Nadal, amb la necessitat però, que les famílies assumeixin part del cost d'aquesta oferta lúdica. I com no pot ser d'altra manera, pensant en ells encararem el tram final de les festes amb l'arribada dels Reis. Uns Reis que aquest any, tot i estrènyer-se considerablement el cinturó, recuperaran l'esperit de sempre, ampliant el seu recorregut i rescatant l'essència que des de sempre havia fet arribar la il·lusió a totes les llars.

Una il·lusió amb la que treballen les organitzacions no governamentals i altres fundacions. Durant tot l'any, gràcies a la complicitat i col·laboració de centenars de vilatans anònims desenvolupen una encomiable feina, que durant aquests dies es fa molt més evident i necessària. És inqüestionable que des de la responsabilitat en la gestió en totes les administracions polítiques, hem de ser capaços d'acabar amb les desigualtats i garantir els serveis bàsics per a les persones, però no vull deixar d'agrair la tasca d'aquestes organitzacions que a Sitges minven les necessitats de les famílies en temps difícils per a tots. Però per a tots, i especialment en aquests dies, han de ser temps d'esperança.

En nom meu i en el de tot l'equip de govern municipal, volem traslladar-vos els millors desitjos per l'any que ve. Sabem de les dificultats, però l'encarem amb la responsabilitat, la voluntat de treball, les ganes de servei, la il·lusió i, sobretot la convicció que el 2012 ha de ser millor.


Bones Festes de Nadal, Cap d'Any i Reis


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(22/09/2011) Ban de Santa Tecla

Sitgetanes i sitgetans,

Un any més arriba Santa Tecla.

Quan només fa un mes de Sant Bartomeu, els sitgetans i les sitgetanes esperem també amb moltes ganes la festa en honor a Santa Tecla, la nostra compatrona. Durant aquest dies, i com passa per la Festa Major al mes d'agost, els vilatans ens tornem a deixar portar per l'ambient de sentiment i celebració que ens transmet i que ens ocasiona la nostra segona festa més arrelada del calendari cultural i folklòric local, donant un especial protagonisme als infants, el futur relleu generacional de tot aquest patrimoni festiu material i immaterial.

El proper divendres 23 de setembre és la diada de Santa Tecla, festivitat local. Sense perjudici de la legalitat vigent en matèria d'horaris d'obertura de comerços en municipis turístics i respectant els drets reconeguts als seus treballadors, aquest Consistori recomana amb encariment a tots els comerciants de Sitges que, per tal que tothom pugui gaudir de la diada, els comerços es mantinguin tancats durant aquest dia tan assenyalat.

A més a més, es demana no estacionar cap mena de vehicle a l'itinerari de la Nit de Foc del 17 de setembre, de la Processó Cívica del 22  i al recorregut de la Matinal Infantil i de la Processó de Santa Tecla del dia 23 . Sense perjudici que s'apliqui la legalitat vigent pels  estacionaments antireglamentaris, d'acord amb la normativa, aquest Ajuntament no es farà responsable dels desperfectes que es puguin ocasionar com a conseqüència del desenvolupament dels actes de Santa Tecla aquests carrers a propietats com ara vehicles, vidres i tendals de comerços i domicilis.

Tanmateix, es convida a tot el poble de Sitges a celebrar i prendre part en tots els actes de la Santa Tecla de 2011.

Bona Santa Tecla, Visca Sitges i Visca Catalunya!

 
Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

 

(09/09/2011) Ban de l'Onze de Setembre

Sitgetanes i sitgetans,

En motiu de la pròxima celebració de l'Onze de Setembre, des de l'Ajuntament de Sitges faig una crida a celebrar activament la Diada Nacional de Catalunya.

La Diada Nacional de Catalunya és l'ocasió, cada any, per recordar que el nostre país continua aspirant a gaudir dels drets i dels reconeixements que corresponen als pobles lliures. L'Onze de Setembre de 1714 va suposar que les nostres llibertats nacionals quedessin hipotecades per una llarga repressió política i militar, fet que va significar també la prohibició de la llengua i l'abolició de les institucions pròpies.

Des d'aleshores ençà, el poble de Catalunya ha lluitat per recuperar la seva dignitat i els seus òrgans de govern. Moltes generacions de catalans i catalanes han treballat per retornar l'autogovern i per posar-lo a disposició del benestar del país i de la seva gent.

Com ahir, com avui, tenim l'oportunitat, entre tots, de construir un projecte de futur, socialment just i econòmicament pròsper. Un projecte que també ha de partir des dels ajuntaments.

Tanmateix, els símbols són les senyes d'identitat dels pobles i l'Onze de Setembre és la diada festiva i reivindicativa que simbolitza la nostra voluntat de ser catalans, com un homenatge a la nostra història i als homes i dones patriotes de tots els temps, però també com una mostra de l'orgull col·lectiu de la nostra nació que vol esdevenir plena.

És per aquest motiu que, com a Batlle de la Vila, us convido a participar en els actes institucionals i populars que es celebraran a la Vila i arreu del País.

Informar-vos que enguany Sitges estarà doblement representada en l'acte institucional organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona el mateix dia 11 de setembre a dos quarts de dotze del migdia.

La presència sitgetana es materialitzarà amb la lectura del discurs inaugural de la Tercera Festa Modernista que, Santiago Rusiñol va organitzar a la nostra vila. Després tindrà lloc la representació Ball de la Moixiganga de Sitges, que  ha estat convidat a l'esdeveniment.

Per tal que tots els vilatans que ho desitgin puguin assistir a l'acte institucional del Parc de la Ciutadella, l'ofrena floral de particulars, entitats i formacions polítiques al monument al Dr. Robert que fem, cada any, a la plaça de l'Ajuntament es trasllada excepcionalment a la vigília, dia 10 de setembre, a les vuit del vespre. El mateix dia 11 però tindrem l'acostumada ballada de sardanes a un quart d'onze de la nit al Cap de la Vila. Tothom és convocat a prendre part dels actes.

Així mateix, us convido a que engalaneu els balcons i les finestres de la Vila, Garraf i les Botigues amb els colors de la nostra bandera, la senyera.


Visca Catalunya!


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 18/09/2015