Audiència pública

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > La institució > Acció de govern > Audiència pública

Audiència pública

Audiència públicaPropera audiència:

La urbanització de La Plana, nova pàgina de la història de Sitges
Presentació del Pla Parcial Urbanístic La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda.
Dimarts 19 de setembre
Centre Cultural Miramar
19.00 hores

Audiències realitzades:Índex

 

(Maig 2017) Pla de Qualitat Turística 2017-2021

L'Ajuntament de Sitges va presentar el passat mes de maig el Pla de Qualitat Turística 2017-2021 que sota el títol Sitges destinació turística sostenible i intel·ligent dibuixa el full de ruta que la vila es proposa per fomentar el turisme a curt i mig termini.

El Pla parteix d'un posicionament de desenvolupament sostenible i intel·ligent a partir de 9 programes que inclouen una quarantena d'accions. Aquest constitueix una eina que consensua un full de ruta per al futur turístic del municipi entre el sector públic i privat i amb participació de la ciutadania, partint de la idea que Sitges és un tot i tots els sectors polítics, empresarials i socials per treballar en la mateixa direcció per a la recerca de l'excel·lència.

Per obtenir la visió ciutadana, 30 ciutadans han participat en l'elaboració del pla com a representants d'àmbits polítics, socials, esportius, culturals i turístics.

El pla també defineix com a prioritari enfortir la marca turística i ser el principal promotor de les noves inversions i de l'atracció de projectes innovadors i d'alt valor afegit.

 

(Maig 2017) Projecte d'estabilització de la platja Sant Sebastià

El Ministeri de Medi Ambient va compartir amb el ciutadans, l'evolució dels treballs que es porten a terme en la redacció del projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià,  el passat mes de maig.

Tècnics del Ministeri de Medi Ambient i l'empresa redactora de la proposta, Marciglob, van explicar els avanços realitzats en la redacció actual del projecte que ha comptat amb estudis previs de dinàmica del litoral sobre l'onatge, els corrents i el transport de sediments i que han revelat, per exemple, que si bé els temporals de llevant desplacen molta sorra és en realitat per una combinació de l'acció dels moviments de Garbí i Migjorn.

Els redactors treballen actualment amb la idea d'un espigó o dic submergit que començaria a l'extrem est de la platja i que abraçaria les seves aigües en forma d'espiral logarítmica submergint-se cada cop i on el punt més allunyat estaria a uns 150 metres de la platja.

La construcció del dic necessitaria a més d'una aportació extraordinària de sorra que amb el temps aniria decantant-se cap al dic trobant finalment un perfil d'equilibri. El projecte preveu també l'estudi de l'aspecte paisatgístic i d'integració en l'entorn d'una platja natural com és la de Sant Sebastià.

El govern sotmetrà la proposta del Ministeri a consulta dels grups municipals i a un procés que contempli la participació dels veïns i les entitats. D'aquest debat haurà de sortir una proposta definitiva que es traslladarà a Medi Ambient.

 

(Febrer 2015) Presentació del projecte de rehabilitació i museu per a Can Falç

L'Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona van presentar el passat 2 de febrer de 2015 el projecte per a l'emblemàtic edifici de Can Falç, al Passeig de la Ribera, que esdevindrà un centre cultural patrimonial d'ús públic, que mostrarà el passat mariner i agrícola de Sitges.

Can Falç és la casa particular més antiga de Sitges i la que s'ha conservat millor de manera íntegra. La seva història permet explicar l'evolució agrícola i marinera de Sitges entre els segles XVI i el XIX.

El projecte preveu la rehabilitació integral de l'edifici, la conservació integral de la planta noble i la reconstrucció del celler.

Les previsions apunten que el centre podria estar recuperat l'any 2018, si bé la intenció és que alguns espais es puguin obrir abans, un cop es desenvolupin les reformes per fases.

L'acte va comptar amb l'alcalde, Miquel Forns, el president delegat i diputat de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, la regidora de Cultura, Mireia Rossell, i la directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella.


 

(Novembre 2014) Ignasi Garrigó fa balanç de la gestió de platges

L'auditori de l'Edifici Miramar va acollir el passat 6 de novembre la darrera de les audiències públiques del govern de Sitges. En aquesta ocasió el tema centrar ha estat la gestió de platges. El regidor de Turisme i Platges, Ignasi Garrigó, va anunciar la voluntat que per a la propera temporada, Sitges afegeixi a totes les certificacions de qualitat que ja té, amb la bandera blava per a les platges de Sitges.

A hores d'ara el principal objectiu de la regidoria, tal i com va reiterar Igansi Garrigó passa per aconseguir el compromís del Ministeri que, garanteixi l'estabilització definitiva de sorra en aquelles platges que en els últims anys han patit més severament els efectes de les dinàmiques del litoral i la conseqüent manca de sorra. El regidor va explicar que el treball amb el Ministeri, qui té el projecte en fase d'estudi, permetria avançar en l'estabilització de les platges que ho necessiten amb major urgència, com són Sant Sebastià i Bassa Rodona.


Més informació:

> (Notícia 07/11/2014) Les platges de Sitges centren la darrera audiència publica convocada per l'Ajuntament

 

(Febrer 2014) L'Alcalde Miquel Forns explica l'acció de govern

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va fer ahir la tercera Audiència Pública del mandat acompanyat de la resta de regidors del govern i amb la presència d'altres regidors a l'oposició. Durant la seva intervenció el Batlle va repassar les accions principals de govern durant el darrer any de mandat i va respondre les preguntes que el públic va enviar via correu electrònic i també les que es van fer presencialment durant l'acte. Una de les principals accions de futur passa per la contractació de vigilància de seguretat privada per evitar bretolades que malmetin el servei d'escales mecàniques i ascensors del pont de pas sota la via del tren.

La intervenció de Forns va girar entorn quatre eixos que repassaven tant les fites assolides com els objectius del govern per a la resta de la legislatura. Miquel Forns va explicar davant el ple auditori de l'Edifici Miramar com s'havia capgirat la situació econòmica de l'Ajuntament, amb una important reducció del dèficit que ha permès eixugar el deute amb rigor, austeritat i sostenibilitat dels serveis públics.


http://www.sitges.cat/jsp/hemeroteca/detail.jsp?id=41674766&mes=02&any=2014


06/02/2014 L'Alcalde repassa l'acció de govern i atén preguntes dels ciutadans en la tercera de les audiències públiques

 

(Maig 2013) L'Alcalde fa balanç dels dos anys de Govern

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, va presentar el passat 29 de maig de 2013 davant de més de 200 persones el balanç dels dos primers anys de Govern. Forns va presentar les darreres actuacions dutes a terme al municipi basades en els quatre pilars del Pla de Mandat de la legislatura, el Sitges de les persones, Turisme motor del Renaixement, Respecte per l'entorn i el patrimoni i nous models econòmics.

Les qüestions del públic van girar sobretot entorn a qüestions vinculades amb la situació econòmica de l'Ajuntament, com la regularització de la fiscalitat ha repercutit en els ciutadans, i les qüestions vinculades amb els programes socials que fomenta l'Ajuntament.


Més informació:

(Notícia 30/05/2013) L'Alcalde fa balanç dels dos anys de Govern

 

(Octubre 2012) El regidor d'Hisenda i Innovació Pública respon a les qüestions sobre la revisió cada

El govern va oferir la segona audiència pública el passat 16 d'octubre de 2012 a través de la compareixença del regidor d'Hisenda i Innovació Pública, Jordi Mas, en una audiència monogràfica sobre la darrera revisió cadastral portada terme a Sitges, i amb la intenció d'aclarir de forma oberta i transparent els dubtes dels titulars de béns immobles a Sitges.

La revisió ha afectat a prop de 17.000 titulars i prop de 30.000 immobles, que han actualitzat les característiques dels immobles i el seu valor en relació a la realitat del sector. Els nous valors cadastrals van entrar en vigor el passat 1 de gener de 2013, són uns valors administratius fixats objectivament per a cada bé immoble i que s'utilitzen, principalment, com a base per calcular alguns impostos, com ara l'IBI. 


Audiència pública

 

(Juliol 2012) L’Alcalde respon més de cinquanta preguntes en la primera audiència pública

L'Alcalde de Sitges acompanyat de l'equip de govern municipal va respondre el passat mes de juliol a més de cinquanta preguntes que els ciutadans li van formular directament en la seva primera audiència pública.

La sessió va començar amb un balanç del primer any de govern, es va seguir responent les preguntes que havien arribat per correu electrònic a Participació Ciutadana i immediatament es va donar pas a les intervencions dels sitgetans i sitgetanes que omplien l'auditori.

Entre els temes que més van preocupar als ciutadans i que es van reiterar en les intervencions a l'audiència pública hi va haver la neteja del municipi, el civisme i el soroll, la seguretat ciutadana i el futur del turisme.


Visioneu tota la sessió en un clip

Audiència pública amb l'Alcalde de Sitges from Ajuntament de Sitges on Vimeo.

 

(Juliol 2017) Balanç de la meitat del mandat

Balanç de la meitat de mandat / Pla de Mandat 2015-2019
Dilluns 10 de juliol
Saló d'Or, Palau Maricel
19.00 hores
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 15/09/2017