Cooperació

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Cooperació

Comissió de refugiats


Sitges crea una comissió d'Ajuda a les Persones Refugiades


Sitges es prepara per ser Municipi d'Acollida integrat en les actuacions del Fons Català de Cooperació, juntament amb una vuitantena de municipis.

L'Ajuntament convocarà properament la creació de la Comissió d'Ajuda a les Persones Refugiades, que serà aprovada per Ple i que comptarà amb representats de les entitats i organitzacions que integren el Consell Municipal de Cooperació i totes aquelles persones que vulguin participar a nivell particular.

La comissió sorgeix com a resposta i sensibilització per part de les entitats sitgetanes que treballen en l'àmbit de la cooperació que volen donar el seu recolzament a les persones víctimes dels conflictes armats.


A. Ajuda econòmica

Fins que no es conegui definitivament el número de refugiats que acollirà Catalunya, i més concretament Sitges, l'ajuda que es pot oferir és econòmica, a través dels següents números de compte:

· Triodos Bank ES47 1491 0001 2620 0525 7510
· Catalunya Caixa ES87 2013 0500 1402 1395 4220
· CaixaBank  ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Els ajusts seran gestionats pel Fons Català de Cooperació.


B. Recollida d'aportacions

Properament es crearà una bústia de correu electrònic, que gestionarà la Regidoria però que es comunicarà amb la futura Comissió, per recollir totes les aportacions de la ciutadania i recollir els noms i contacte de les persones interessades en col·laborar.

Les persones que vulguin col·laborar amb els subgrups de treball l'hauran d'omplir segons el que els hi interessi i enviar-la a poblaciorefugiada@sitges.cat. La creació dels subgrups de treball es va decidir a la darrera reunió del consell de cooperació.

  • Recollir totes les aportacions de la ciutadania
  • Recollir els noms i contacte de les persones interessades en col·laborar

> Fitxa a emplenar per les persones interesades en formar part dels grups de treball (pdf)“Persones refugiades, persones benvingudes”

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya de comunicació que té per objectiu sensibilitzar la població catalana entorn a l'acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades, en el sentit que Catalunya és un país que vol i pot acollir persones refugiades.
Més informació:

> http://refugee.gencat.cat/ca/home-ca/© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 07/10/2016