Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes

Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes
Protocol davant les violències sexuals en espais d'oci i Festes

El Protocol davant les violències sexuals en espais d'Oci i Festes és un document on es recolliran les actuacions vinculades a la prevenció, la detecció i l'actuació en espais festius al voltant de les violències sexuals.

El Protocol va iniciar el procés amb la fase de diagnosi el mes de març passat i la previsió és presentar el Protocol final al febrer del 2019. No obstant, per la Festa Major de Sitges ja es distribuirà material de sensibilització així com el circuit de detecció i actuació per donar a conèixer els passos a seguir i on adreçar-se en cas de patir o presenciar qualsevol agressió sexual i sensibilitzar a tota la ciutadania.

El protocol es du a terme a través d'un grup motor amb personal tècnic de l'Ajuntament de Sitges i d'una comissió participativa on es convida a l'associacionisme i la ciutadania en general. Al final del procés també es farà una comissió política que validarà el protocol final.

Un cop l'Ajuntament tingui el protocol final, es presentarà a la ciutadania la diagnosi sobre dinàmiques pròpies de les violències sexuals ens contextos d'oci festiu a Sitges, també es farà una campanya comunicativa per donar a conèixer la guia d'accions a desenvolupar per combatre les violències sexuals, el protocol i el circuit específic d'actuació per Festa Major i festes populars , i 10 hores de formació.

Fases d'elaboració

1.    Diagnosi
2.    Elaboració de les línies principals de la campanya que inclourà el Protocol d'actuació
3.    Elaboració del Protocol d'actuació
4.    Redacció final, validació i avaluació
5.    Presentació del protocol

Documents

> Circuit del protocol contra violència sexista (pdf)
> Circuit del protocol contra violència sexista (Ampliat/pdf)


Com es pot participar?

Per participar a la comissió participativa cal inscriure's enviant un e-mail a l'adreça de correu electrònic igualtat@sitges.cat.

 
Enquesta

Ens ajudes a elaborar un Protocol per lluitar contra les violències sexuals en espais festius a Sitges? Respon el següent qüestionari perquè puguem entendre quines son les vivències i les percepcions que succeeixen als espais festius del municipi. És totalment anònim i confidencial i es triga entre 5 i 10 minuts a respondre. Col·labora per construir unes festes lliures d'agressions sexistes a Sitges!       

> Enquesta


Per a assessorament i suport Contactar amb:

· SIAD / Tel. 93 811 31 80
· igualtat@sitges.cat (de dilluns a divendres de 8 a 15h)Campanya contra els comportaments sexistes

Violència sexistaL'Ajuntament de Sitges porta a terme una campanya per sensibilitzar l'opinió pública davant els comportaments sexistes durant la celebració de les festes.


© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 16/08/2018