Sitges Capaç

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Sitges Capaç
Mural de les Persones 2011Mural de les Persones 2011

Índex

 

Mural 2011: La discapacitat no és obstacle

Grup del Mural de les Persones 2011Els nois i noies de l'Espai de Trobada han realitzat una nova edició del “Mural de les Persones” al pas sota la via del tren del Poble Sec amb l'objectiu de conscienciar i motivar la reflexió sobre el món dels discapacitats i la seva integració en un entorn normalitzat.

Durant més de tres hores, han pintat una mural protagonitzat per animals marins; dos personatges estrets del popular film Buscando a Nemo de Disney, i que serveixen en aquesta ocasió per posar en relleu el lema d'aquesta edició: la discapacitat no és obstacle.

Més informació:
Galeria de fotografies
Notícia (21/04/2011) "La discapacitat no és obstacle, lema del nou Mural de les persones"

 

La iniciativa Sitges Capaç

Sitges Capaç és una iniciativa que treballa pel bé de les persones discapacitades del nostre municipi i que té bàsicament dos objectius principals:

A. Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat del nostre municipi.

B. Sensibilitzar la població en general sobre les capacitats que tenen les persones amb discapacitat i de la inferioritat de condicions de què parteixen per a realitzar accions de la vida quotidiana.


Programes específics

L'Espai de Trobada és un espai d'oci per a discapacitats del municipi i obert a totes les edats. Algunes de les activitats que es realitzen són els tallers de cuina i manualitats, les sortides a programes culturals i de lleure, la manipulació, l'expressió corporal i artística.


Els programes d'Inserció Laboral de Discapacitats posa en marxa accions concretes per fomentar la inserció laboral de persones amb discapacitat, per sensibilitzar els empresaris, assessorar a noies i noies amb discapacitat i derivació a altres centres.

L'Atenció a Persones amb Discapacitat és un servei d'atenció personalitzada que recull les demandes de les persones amb discapacitat i les deriva a les administracions. A més, col·labora amb entitats, associacions i fundacions de la comarca tant relacionades amb la discapacitat com amb altres col·lectius.

L'organització de cursos, conferències i xerrades adreçats a cuidadors o professionals per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la seva comunicació, així com la dels familiars i professionals que els envolten. També es realitzen conferències i xerrades de temes que es consideren rellevants pel col·lectiu.

La Sensibilització es realitza en coordinació amb les escoles i administracions i es realitzen diverses activitats ofertes dins de la Guia de Suport Educatiu per tal de sensibilitzar els alumnes de primària i secundària. Els projectes de sensibilització de la població en general es fan a través dels mitjans de comunicació locals, les campanyes publicitàries i les taules informatives.

El Consell Municipal d'Accessibilitat és l'organ consultiu de coordinació d'un  que tracta temes específics d'Accessibilitat i d'atenció a persones amb algun tipus de discapacitat.

Els convenis de col·laboració estableixent vincles de col·laboració amb diverses entitats i fundacions del municipi així com amb entitats de caire més general per tal de crear projectes.Consulteu les dades de contacte del Servei Sitges Capaç

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 21/04/2011