Activitats d'integració

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Atenció a la Ciutadania Nouvinguda > Activitats d'integració

Activitats d'integració

Activitats integració

Índex

 

Taller 'Descobrim Sitges'

Curs adreçat a les persones nouvingudes per tal de contribuir a la seva integració en la societat sitgetana i per tal que, alhora, els sitgetans i les sitgetanes coneguin i es relacionin amb les persones vingudes d'arreu del món. El curs està organitzat per la Regidoria de Diversitat anirà a càrrec de l'associació sitgetana AGIS i està obert a tothom.


En què consisteix el curs?

El curs consta d'una sessió teòrica i de quatre sessions pràctiques. S'explica l'ubicació geogràfica del municipi, la seva història, les tradicions, es faran rutes pel carrer per conèixer les diferents oficines municipals que poden ser d'interès i també es visitaran diferents entitats culturals, esportives i de lleure.

Visita guiada. Fira diversitatCom a cloenda del curs, es fa una gimcana cultural, que serveix per seguir coneixent el municipi, per posar a prova tot allò que han après al curs i sobretot per treballar en equip i relacionar-se els uns amb els altres.

La bona convivència i la cohesió social passa pel coneixement mutu entre les persones que formem part de Sitges, les experiències i els valors compartits enriqueixen com a poble i aquest curs vol ser una eina per aconseguir-ho.

 • 1ª Sessió: Ubicació geográfica del municipi. Província, Comunitat Autònoma i Estat
  Conèixer quina és la ubicació de Sitges dintre del territori. A quina comarca pertany? quines són les seves característiques i quins municipis la formen?. Sitges, destinació turística: la transformació que ha patit Sitges al llarg de la seva història.
 • 2ª, 3ª i 4ª Sessió: Sitges: Història, Festes i Tradicions, Turisme i Hosteleria
  Un recorregut per la història de Sitges, des dels seus origenes fins l'actualitat. Es reforçarà l'activitat amb la visita a diferentes museus - Palau Maricel i Museu Romàntic-. Tambè es faran recorreguts urbans per conèixer els edificis més emblemàtics: Ajuntament, Mercat, Biblioteca, ...
  · La sessió es dividirà en tres sortides pels carrers de Sitges, cada un de dues hores de durada.
  · Tambè es farà un recorregut pel calendari festiu de Sitges.
  · Totes les sessions estaran acompanyades de fotografies antigues dels diferents llocs visitats, que permetran veure la seva evolució de vila de pescadors i camperols a vila d'artistes i turistes.
  1ª Sessió (2 hores): Recorregut pel casc antic per conèixer els origens del poble. Inclou la visita al Palau Maricel. 
  2ª Sessió (2 hores): Recorregut pel passeig de Terramar i visita a l'Ermita del Vinyet.
  3ª Sessió (2 hores): Recorregut per Sitges, amb la visita al Museu Romàntic
 • 5ª Sessió: Serveis Socials, serveis culturals i serveis turístics
  Visita a Sitges Dona, a la OAC (Oficina de Atención al Ciudadano), Nivell 10 i Oficina de Turisme.
  Al final de la sessió es farà lliurament d'un llistat d'entitats culturals, esportives i d'oci que poden ser interesants per als participants.
 • 6ª Sessió: Gimcana Cultural
  La gimcana cultural és una manera diferent de conèixer el poble de Sitges, la seva culturai les sves tradicions, així com una manera d'entrar en contacte amb els seus habitants.
  El grup es divideix en diferents equips, cada un d'ells amb la seva bossa de supervivencia on trobaran tot el necessari per portar a terme el joc, i començar el recorregut pel centre del poble, pel casc antic, pels seus museus i edificis més emblemàtics.

Com participar?

Cal inscripció prèvia, l'activitat és gratuïta i té places limitades per la qual cosa es respectarà l'ordre d'inscripció. Els interessats es poden adreçar a:

 • Servei Sitges Acollidor
  plaça De l'hospital, 5, 2n
  Horari: Dilluns, dimecres i divendres, de 9.00 a 13.30
  Telèfon 93 811 39 47

 

Cursos de Cuina Catalana

Espai de trobada tant per als sitgetans i les sitgetanes de sempre com per a la ciutadania nouvinguda que vulguin conèixer els plats tradicionals. És tracta d'un curs que té com objectiu oferir un seguit de coneixements teòrics i pràctics que ajudin a conèixer millor la cuina catalana. Les persones que assisteixen elaboran personalment els plats i poden degustar-los al acabar cada sessió.

Curs de Cuina

 

Xerrades sobre drets sexuals i reproductius de la dona

Són xerrades dirigides a les dones nouvingudes impartides per una llevadora del Centre de Salut de Sitges on és parla de la prevenció del càncer de coll d'ùter, les revisions ginecològiques recomanades, els mètodes anticonceptius o les cures desprès del part.

Drets sexuals de les dones

 

Cursos de Català Bàsic

Cursos gratuïts per dotar a les persones nouvingudes de les competències linguístiques bàsiques en llengua catalana que els permetin desembolicar-se amb autonomia dins de la societat d'acollida.

 

Cursos d'Informàtica Bàsica

Són cursos per aprendre els principis més bàsics en l'ús dels equips informàtics. Conèixer com navegar per Internet i saber utilitzar el correu electrònic pot ser de gran utilitat per a les persones que busquen feina o altres oportunitats per establir-se.

Curs d'Informàtica

 

Més informació

 • Servei Sitges Acollidor
  Plaça de l'hospital, 5, 2n
  08870 Sitges
  T  93 811 39 47
  sitgesacollidor@sitges.cat
  Horari d'atenció: Dilluns,  dimecres i divendres, de 9 a 13.30 h
  Per ser atès/esa, pots venir directament a Sitges Acollidor o concertar visita per telèfon o per correu electrònic. La consulta és totalment gratuïta.
  Consulta les dades i situació al Directori
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 18/02/2011