Circuit d'Acollida

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Atenció a la Ciutadania Nouvinguda > Circuit d'Acollida

Sitges, exemple de convivència
El Circuit d'Acollida facilita la integració de les persones nouvingudes a Sitges

El circuit consta d'accions formatives i informatives estructurals, principalment competències lingüístiques bàsiques, coneixements laborals i d'estrangeria i informació sobre la societat catalana.

Les persones nouvingudes, quan s'empadronen a Sitges, reben una carpeta en la que troben àmplia informació sobre les accions formatives a la vila, sobre el món laboral i l'estrangeria, i informació sobre la societat sitgetana i la catalana.

Aquest és el primer pas de l'anomenat Circuit d'Acollida, un itinerari pensat per a les persones que fan els primers passos a la vila i pensat per orientar-les en el serveis i la cultura local. L'objectiu és contribuir a la seva integració i dotar-les de major autonomia, fent efectius els principis d'igualtat i de cohesió socials.

En l'interior de la carpeta, que es recull a l'OAC, l'Alcalde de Sitges signa una carta de benvinguda que obre el contingut: l'oferta de serveis del Sitges Acollidor, la Guia d'Acollida de Sitges, que inclou els serveis municipals en català, castellà i anglès, i l'oferta formativa, com són els cursos de Català o el Taller “Descobrim Sitges”, sobre la cultura de la vila.

El Circuit d'Acollida ha estat elaborat amb la implicació dels diferents serveis municipals i dels diferents col·lectius de persones estrangeres i associacions de nouvinguts com són l'associació “Ñanduti”, l'associació Llatinoamericana del Garraf, el Centre de Residents de Bolívia a Sitges, Sitges Playgroup, Sitges ETC i els participants dels co-meeting i del Club Rugby Sitges, entre d'altres.

El Circuit d'Acollida es va iniciar al mes de maig de 2010. Cada mes, es distribueixen una mitja de 200 carpetes informatives.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 22/02/2011