Servei Sitges Acollidor

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Atenció a la Ciutadania Nouvinguda > Servei Sitges Acollidor

Servei Sitges Acollidor

Sitges Acollidor

Sitges ha estat tradicionalment una vila acollidora i té una llarga experiència a rebre persones arribades d'arreu del món i, també, els sitgetans i les sitgetanes, en diferents moments de la nostra història, han anat a altres països a la recerca de noves oportunitats.

Cal oferir a la ciutadania nouvinguda les eines perquè se sentin responsables en aquesta comunitat, amb el compliment dels seus drets i l'exercici dels seus deures i facilitar-los la integració en la societat catalana i sitgetana.

Per això, es posa a la seva disposició el centre Sitges Acollidor, Centre d'Informació i Assessorament per a la Ciutadania Nouvinguda, on es troba una sèrie de serveis per a la seva integració en la societat sitgetana.

El centre ha de ser un espai de trobada, tant per als sitgetans i les sitgetanes de sempre, com per a la ciutadania nouvinguda, amb activitats compartides. Volem que Sitges també sigui un exemple de convivència en la diversitat.Índex

 

Servei d’acollida

S'informa sobre els diferents recursos a l'abast: empadronament, targeta sanitària, escolarització dels teus fills/filles... També es tramiten dels informes d'arrelament i es tracten temes d'interès per a la nova ciutadania.

 

Servei d’assessorament legal

S'informa sobre els documents de residència, treball, drets civils i laborals i, en genera, sobre la normativa d'estrangeria.

 

Servei d’atenció psicològica

S'ofereix acompanyament psicològic personalitzat en tot allò relacionat amb el fet migratori: enyorança del país d'origen, dificultats de relació entre els membres de la família, integració dels fills/filles en l'àmbit escolar, cerca d'una nova xarxa de suport social...

 

On estem?

 • Servei Sitges Acollidor
  Plaça de l'hospital, 5, 2n
  08870 Sitges
  T  93 811 39 47
  sitgesacollidor@sitges.cat
  Horari d'atenció: Dilluns,  dimecres i divendres, de 9 a 13.30 h
  Per ser atès/esa, pots venir directament a Sitges acollidor o concertar visita per telèfon o per correu electrònic. La consulta és totalment gratuïta.
  Consulta les dades i situació al Directori
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 18/02/2011