Col·lecció permanent de la Fundació Stämpfli

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Exposicions > Col·lecció permanent de la Fundació Stämpfli

Col·lecció permanent de la Fundació Stämpfli

Col·lecció permanent a la Fundació Stämpfli - Art Contemporani
Fundació Stämpfli - Art Contemporani, pl. de l'Ajuntament

  • Del 26 d'abril al 30 de setembre de divendres i dissabtes de 9.30 a 14 hores i de 15.30 a 18.30, diumenges de 10 a 15 hores. Entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, seran divendres i dissabtes de 9.30 a 14 i de 16 a 19 hores, i els diumenges de 10 a 15 hores.


Peça de la Fundació Stämpfli
L'espai de la Fundació Stämpfli - Art Contemporani obre les seves portes amb una primera mostra formada per una selecció de 37 obres sobre la seixantena que integren el fons de la Fundació. Es tracta d'un itinerari amb obres creades entre 1965 i l'actualitat, que presenta, d'una banda, la manera com els artistes han volgut privilegiar el subjecte ajudant-se d'una tècnica clàssica i, de l'altra, mostrar la realitat mitjançant els mateixos elements que la componen. Un altre grup d'artistes s'evidencia més preocupat per la pintura en sí mateixa, amb la intenció de mostrar els mecanismes de la seva creació o alguns dels seus aspectes fonamentals.

Fundació StämpfliL'obra exhibida es presenta en els tres espais que configuren les instal·lacions de la Fundació Stämplfi en l'actualitat: les dues plantes de l'antic Mercat del Peix i la primera planta de Can Mec. En total, es tracta de 300 metres quadrats, que presenten una completa visió de diferents tendències de l'art contemporani.

Totes les obres que integren el fons de la Fundació han estat donades pels artistes, a iniciativa del matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli, amb l'objectiu que formin part de la col·lecció. La Fundació reuneix en l'actualitat més d'una seixantena d'obres de 58 artistes, de reconeguda trajectòria.

La selecció de Serge Lemoine mostra les obres de 35 artistes de deu nacionalitats diferents, entre els quals Erro, Gérard Fromanger, Daniel Dezeuze, Jacques Monory, Antonio Segui i Vladimir Velickovic, entre d'altres.

 

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 13/09/2011