Els últims anys

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Exposicions > Jo sóc Bruno > Els últims anys

'Jo sóc Bruno, surrealista'
Bruno i Dorrit a la Plaça dels Artistes, 1994Durant els últims anys de la seva vida, l'activitat artística d'en Bruno no defalleix i continua participant en nombroses exposicions tant a Sitges com a l'estranger. Una de les més destacades d'aquest període és l'organitzada per l'Ajuntament de Sitges l'any 1991 a la Sala Vaixells del Palau de Maricel.

La mostra tingué tant d'èxit, amb més de 6.000 visitants, que es va prorrogar dues setmanes més del previst. Aquesta exposició, en reconeixement a la seva trajectòria, és seguida el 1994 per un altre esdeveniment important. I és que la tardor d'aquell any se li col·loca una placa a la coneguda Plaça dels Artistes de la vila.

El nom de Bruno, així com el del pintor i poeta David Jou i el del grup teatral La Cubana, són els escollits per la comissió organitzadora del Centenari de les Festes Modernistes per considerar-se elements representatius del sentiment creador de la localitat. Afortunadament, aquests reconeixements per part de la seva vila natal tingueren lloc encara en vida de l'artista, que moriria el dia 4 de febrer del 2000 després de tres llargs anys de lluita contra el càncer.

Sense títol, obra inacabada

Uns dies abans, conscient del poc temps que li quedava, es casa amb la Dorrit com a última voluntat. La cerimònia de comiat va estar presidida per una de les últimes obres del pintor, en la qual hi apareixen les seves famoses esferes tapades amb uns llençols, de la manera en què es tapen els mobles durant les llargues absències.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 23/01/2015