Itineraris

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Itineraris

Índex

 

Ruta del Corpus

Una ruta per la festivitat del Corpus proposa un passeig pels carrers de la vila que es cobreixen amb les tradicionals catifes de flors, les explicacions sobre l'organització de la festivitat, que compta amb una gran participació dels veïns dels mateixos carrers, i les emblemàtiques rajoles que són testimoni de la celebració.

 

Ruta del Modernisme


Sitges i el Cau Ferrat -casa i taller del pintor i escriptor Santiago Rusiñol- van ser, cent anys enrere, punt de trobada dels intel·lectuals i artistes que, amb el Modernisme, van obrir Catalunya als corrents més innovadors del moment i, alhora, van fer una de les aportacions més originals i notables a l'art universal.

En els carrers de Sitges, encara hi podem trobar el reflex de l'estètica d'aquell moment. El Cau Ferrat constitueix, avui, una síntesi d'aquell art total que defensaven els modernistes: la pintura, la música, les arts decoratives i la literatura.

 

Ruta dels Americanos


Un passeig per Sitges ofereix la possibilitat de contemplar una impactant riquesa patrimonial. Edificis, museus, monuments i una característica estructura urbana constitueixen un valor artístic i arquitectònic que remarquen el perfil de Sitges.

Us presentem un itinerari turístic per observar les joies arquitectòniques de l'època dels Americanos, aquells sitgetans que des de finals del segle XVIII i fins al primer terç del XX van emigrar a Cuba a la recerca de fortuna i que, amb la seva tornada a la vila, van invertir bona part dels seus estalvis en la construcció d'edificis i mansions.

 

Ruta pel nucli antic

 
Per traslladar-nos als orígens de Sitges només cal passejar-se pel nucli antic, on trobem restes de l'antiga muralla, el barri de pescadors i les aportacions que el Modernisme i èpoques posteriors ens deixaren:

La Casa de la Vila, l'antic mercat municipal, la Biblioteca Popular Santiago Rusiñol, l'Edifici Lola, l'Arxiu Municipal, Monument al Dr. Robert, l'Església, i també en el nucli antic trobem dos dels museus de Sitges, el Museu Cau Ferrat, casa-estudi de Santiago Rusiñol i el Museu Maricel, davant dels dos museus trobem el Palau Maricel.

 

Ruta del Xató


Podrem degustar el plat típic de Sitges en molts dels restaurants de la vila. Durant tot un mes a l'any, alguns d'aquests establiments ofereixen el seu plat per un preu mòdic per tal d'oferir la possibilitat de tastar les diferents formes de preparació.

 

Rutes a peu pel Parc Natural del Garraf

Els recorreguts circulars que es ressenyen estan degudament senyalitzats i transiten per diferents indrets del parc natural; estan pensats per mostrar la riquesa del seu patrimoni natural i/o cultural:

  • El fondo de Vallgrassa 
  • Camí de les Costes
  • A la Morella 
  • Masies del Garraf 
  • Camí medieval i Serra de Can Perers 
  • Itineraris sensorials per a invidents
  • Senders de Gran Recorregut 

 

Rutes a peu GR 92


El “GR92 Mediterrani” és un sender de Gran Recorregut que travessa tota Catalunya de nord a sud pel seu extrem oriental i que passa per Sitges. Neix a Portbou a l'Alt Empordà, i arriba fins a la darrera fita al Pont de l'Olivar a Ulldecona, comarca del Montsià.

El GR92 té llargs trams de recorregut per primera línia de costa aprofitant tot tipus de camins costaners, entre els quals destaquen els trams de l'antic “camí de ronda”, camí que resseguia minuciosament el litoral i que s'utilitzava per a vigilància de les costes. Dins d'aquests trams costaners hi ha penya-segats, cales, platges, racons i conjunts d'un interès de primer ordre en els aspectes excursionista, turístic i de coneixement del país.

El GR92 o les seves variants travessen pel seu bell mig els parcs naturals del Cap de Creus, Aiguamolls de l'Empordà, Montnegre-Corredor, Collserola, Garraf i Olèrdola i voreja també el Delta de l'Ebre. En el seu itinerari entre Portbou i Ulldecona, passa per gran nombre de punts de interès relacionats amb la implantació humana, com són pobles, ciutats, ermites, museus, runes històriques, conjunts monumentals, etc.

Font: FEEC

 

Enllaços


Guies turístics de Sitges, AGIS
Oficina de Turisme de Sitges
Ruta del Xató
Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona
Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

 

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 02/07/2012