Jazz Antic Sitges

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Jazz Antic Sitges
Jazz Antic Sitges

Índex

 

Programa d'actes

> Consulta tots els actes a l'Agenda

> Programa d'actes en Anglès (pdf)

 

Salutació de Rosa Tubau

Músics, cantants, ballarins, i enguany també llibres i roses, tornaran a omplir Sitges de jazz en una nova edició del Festival Jazz Antic de Sitges que arriba per cinquè any consecutiu a la vila, per convertir-la en un gran escenari i fer gaudir a grans i petits de la bona música.

Durant quatre dies Sitges serà testimoni del millor jazz manouche, dixieland i swing, fent d'aquesta una trobada prestigiosa que s'ha consolidat en el calendari de festivals de jazz del país i en una cita ineludible pels amants de la música en directe.

Si hi ha dos elements que caracteritzen el nostre Festival són la improvisació i la qualitat dels músics, i el resultat és un esdeveniment únic amb un segell diferencial. I és que el JAS ofereix la possibilitat d'assistir a actuacions en directe en espais suggerents i representatius de Sitges, i moltes vegades de la mà d'un gran nombre de músics de la vila.

Enguany, el Festival fa un pas més i per tal d'arribar a tots els públics, s'han programat activitats especialment adreçades als infants de la mà de la companyia teatral de Roger Canals. Sota el nom de “Viatjazz a Nova Orleans” la companyia convida a nens i nenes a fer un viatge a Nova Orleans a través de la música, a la vegada que els participants adquireixen una experiència artística a través de la tècnica del graffiti. Així, els més petits poden gaudir d'una audició musical al mateix temps que treballen les emocions més universals de la música trenant, tal com Roger Canals descriu “un diàleg fantàstic amb l'art urbà”.

Així doncs, arriben dies de MÚSICA i ART, gaudim del nostre Jazz Antic Sitges.

 

Rosa Tubau i Llorià
Regidora de Cultura, Tradicions i Festes

 

Salutació de Joan Pinós

Principis de 1917. L'Original Dixieland Jazz Band enregistrava per primer cop aquell nou estil que venia de Nova Orleans. “Livery stable blues” va portar el jazz a les cases del americans, i ben aviat aquella sonoritat s'escamparia per tot el món.

D'aquell fet ara en fa cent anys, i el jazz segueix ben viu. Ha evolucionat. Ha seguit barrejant-se amb altres estils. Pero per sobre de tot, ha mantingut el seu esperit de llibertat.

El Jazz Antic Sitges fa cinc anys. Si bé poden semblar poquets al costat dels 100 anys del “Livery stable blues”, són suficients per veure el festival com una cita consolidada al calendari sitgetà. Són suficients per fer que els músics i els seguidors del jazz antic a Catalunya esperin aquestes dates amb interés. I també han estat prous per veure com alguns nois que a les primeres edicions estaven entre el públic de les audicions escolars, aquest any sortiran a tocar la tuba o el clarinet al costat de figures de renom internacional.

La festa del jazz antic torna a Sitges, amb un programa molt engrescador on es barrejen músics consagrats amb joves promeses. Podrem escoltar concerts, ballar… i de ben segur transportar-nos als locals de la Nova Orleans dels anys vint o al París dels anys trenta.

Ens hi acompanyeu?

Joan Pinós Sariol
Director artístic del Festival JAS (2013-17)

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 19/04/2017