Jazz Antic Sitges

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Jazz Antic Sitges

JAS 2018Índex

 

Programa d'actes

> Programa d'actes a l'Agenda del web

> Programa d'actes en pdf descarregable

> Facebook del festival

 

Salutació de Rosa Tubau

El JAS, un fes tival amb D.O. pròpia que atrau valors internacionals i talent local

Sis anys han estat suficients perquè el Festival JAS, Jazz Antic de Sitges, hagi esdevingut un dels esdeveniments de referència de l'atapeït calendari cultural de la nostra vila. No només s'ha vist refermada la seva continuïtat, en una edició que aplegaràuna setantena de músics, sinó que l'hem vist sembrar llavors que comencen a donar el seu fruit.

Durant els quatre dies que la vila s'omplirà del millor dels ritmes jazz manouche, dixieland i swing, podrem veure, en efecte, com l'aposta pel talent local dels organitzadors del certamen cobra ple sentit quan alguns músics sitgetans que han crescut a l'ombra del JAS participen a les jam sessions, als concerts o al parade de dissabte a la tarda.

En un certamen en què la pedrera local i els valors internacionals es donen la mà, un dels atractius d'aquesta edició és La Locomotora Negra, un històric grup de jazz tradicional de Catalunya que, a ben segur, donarà el toc de gràcia al JAS. Hem de celebrar que hi siguin, per un renom que també portaran a Sitges altres convidats d'enguany com els Potato Head Jazz Band, del sud de la península; el trio del guitarrista francès Adrien Moignard, i molt en especial el clarinetista anglès de prestigi internacional Pete Allen.

Si sou dels que encara no heu descobert l'encant del Jazz Antic de Sitges, us convido a que us hi acosteu i en gaudiu. El JAS és una prova evident que la nostra és una vila amb denominació d'origen pròpia, capaç d'engendrar esdeveniments especials en els que es fusionen amb harmonia les estrelles arribades de més enllà amb els valors de casa nostra.


Rosa Tubau i Llorià
Regidora de Cultura, Tradicions i Festes

 

Salutació de Joan Pinós

El Jazz Antic Sitges es va donant a conèixer poc a poc. Durant les primeres edicions havíem d'explicar als músics la proposta... –“i amb qui tocaré?”, -“quants músics dius que anirem pel carrer?” -“a quina hora acabarà?” Ara, alguns músics venen al parade pel simple fet de divertir-se. I quan els que toquen es diverteixen, els que estem escoltant disfrutem d'aquests moments tan difícils d'aconseguir...

La Gunhild reuneix als trombonistes de la jam i toquen junts. I tothom somriu, mig bocabadats. Quan baixa de l'escenari, ens diu que ha composat un tema pel festival. L'endemà la Gunhild acaba el concert, i demana que algú els gravi tocant en acústic “Sitges Jazz Antic Melody”. Al cap d'uns dies el video té milers i milers de visites.

Josep Mª Farràs es suma al parade i coincideix amb en Leroy Jones i Pepe Robles. I els demés músics ens mirem, sabent que és un moment especial.

Arribem al Roy, o potser a la pizzeria del Cap de la Vila, i trien aquell músic que mai ha tocat amb aquell altre, però els que coneixem als dos sabem que serà una gran nit.

En Ramon amb la seva tuba s'acosta a en David, que ja fa molts anys que bufa, i li pregunta alguna cosa tot mirant cap amunt.

Un nen, tot just acabada l'audició del dijous pel matí ens demana on pot comprar un washboard, perquè ja s'acosta el seu aniversari.

I així arribem a la sisena edició, tot esperant que La Locomotora Negra, els Potato Head Jazz Band, Albert
Bello, Adrien Moignard, Pete Allen o... qui sap? ens portin aquests moments màgics que ens fan gaudir i que dónen sentit al Jazz Antic Sitges.

Joan Pinós Sariol
Director artístic del Festival JAS (2013-18)

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 05/04/2018