Les arts a Sitges

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Les arts a Sitges
La música

Els diversos gèneres musicals i la seva presència en locals i carrers de la vila els trobarem en diversos esdeveniments que al llarg de l'any conformen una programació estable. El Festival de Música de Sitges, de clàssica i de jazz, el Festival de Tango, el Sitgestiucultura o el Festival Internacional de Música Concerts de Mitjanit tenen una considerable projecció exterior i atrauen públic durant la temporada estiuenca, també les audicions de Sardana, els concerts d'Orgue a la parròquia, les "sessions" de jazz i rock en viu en diferents locals i els concerts de gralla completen aquesta programació.


El teatre

Les arts escèniques a Sitges tenen també una programació estable a l'estiu amb el Refresc de Teatre, també a la tardor amb esdeveniments amb oportunitats per a grups locals a l'Escorxada Teatral o també amb festivals barcelonins que han trobat recentment nous escenaris exteriors a la nostra vila, com el Dies de Dansa o el Dansaplaça. 


La pintura


La pintura a Sitges ha tingut i té actualment una gran importància, d'una banda, per l'extraordinari llegat en forma de col·leccions que pintors del segle passat que van trobar a Sitges un marc per a les seves creacions, i de l'altra, perquè en l'actualitat Sitges és el centre d'una gran activitat pictòrica donat el gran nombre d'artistes que troben inspiració a la vila.

La celebració de l'Any Rusiñol o les exposicions retrospecives de pintors que formaren part dels moviments pictòrics moderns han recuperat la memòria dels predecessors de la pintura a Sitges. Les col·leccions permanents, llegat dels pintors modernistes i noucentistes, les trobarem a les sales dels museus sitgetans com la Pinacoteca Municipal o el Cau Ferrat.

Les exposicions temporals que conformen l'oferta cultural municipal actual es concentren en grans espais ben coneguts: el Miramar, el Mercat Vell, l'Escorxador, o el Saló Blau del Palau Maricel, i incorporen les noves tendències, els grans formats, les tècniques múltiples, etc. L'oferta de galeries d'art de la vila és molt nombrosa i supera la quinzena el nombre d'establiments.

L'audiovisual

Una de les cites anuals amb major projecció exterior és el "Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya".

Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d'arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.


L'arquitectura

Les obres arquitectòniques llegades abarquen diversos estils, entre ells, el Neoclàssic, el Modernista o el Noucentista. Miquel Utrillo, autor del conjunt de Maricel, d'estil eclèctic, Antoni Gaudí, el Celler de Garraf, i també Gaietà Miret (Casa Gorgas), J.Pujol i Brull(Casa Pere Carreras i Robert) i o Jaume Suñé (Casa Sebastià Sans Bori), conformen una llarga llista d'arquitectes de reconegut prestigi.
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 27/05/2008