Sitges, Municipi d'acollida

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Cultura > Sitges, Municipi d'acollida

Sitges, Municipi d'acollida

Sitges, Municipi d'acollidaComissió d'Ajuda a les Persones Refugiades

Sitges es prepara per ser Municipi d'Acollida, integrat en les actuacions del Fons Català de Cooperació, juntament amb una vuitantena de municipis.

L'Ajuntament convocarà properament la creació de la Comissió d'Ajuda a les Persones Refugiades, que serà aprovada per Ple i que comptarà amb representats de les entitats i organitzacions que integren el Consell Municipal de Cooperació i totes aquelles persones que vulguin participar a nivell particular. Segons ha explicat Rosa Tubau, “la creació d'aquesta comissió sorgeix com a resposta i sensibilització per part de les entitats sitgetanes que treballen en l'àmbit de la cooperació que volen donar el seu recolzament a les persones víctimes dels conflictes armats”.

Fins que no es conegui definitivament el número de refugiats que acollirà Catalunya, i més concretament Sitges, l'ajuda que es pot oferir és econòmica, a través dels següents números de compte:

Triodos Bank ES47 1491 0001 2620 0525 7510
Catakunya Caixa ES87 2013 0500 1402 1395 4220
CaixaBank  ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Els ajusts seran gestionats pel Fons Català de Cooperació.


Properament es crearà una bústia de correu electrònic, que gestionarà la Regidoria però que es comunicarà amb la futura Comissió, per recollir totes les aportacions de la ciutadania i recollir els noms i contacte de les persones interessades en col·laborar.

Altres dades d'interès

Segons dades d'ACNUR 322.000 persones han creuat el Mediterrani per fugir dels conflictes bèl·lics que assolen els seus països. De moment, segons anuncia la Generalitat, el miler d'infants en edat escolar que previsiblement arribaran en el contingent de refugiats podran començar les classes a les escoles catalanes de forma gairebé immediata. A l'espera que l'Estat concreti quanta refugiats arribaran i com es distribuiran, les instal·lacions del Fòrum de les Cultures serviran com a punt de recepció del contingent a Catalunya. Als refugiats se'ls proporcionarà un document provisional equivalent a una targeta sanitària individual, perquè puguin tenir accés a les prestacions socials del sistema català.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 27/11/2015