1. Coneixement del poble

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Ensenyament > Guia de Suport Educatiu > Guia de Secundària > 1. Coneixement del poble

1. Coneixement del poble

Índex

 

Una ullada a l'Arxíu Històric

Adreçada a: Alumnes de secundària.

Objectius: 
- Saber què és un arxiu. Quina és la seva funció. Com s'aconsegueixen tota una àmplia diversitat de documentació relativa a Sitges, des de la vinculada a l'Ajuntament a la generada per la vida associativa de la vila i la de diverses famílies, personalitats i artistes (pintors, fotògrafs, dissenyadors, escenògrafs, etc.). 
- Tenir coneixement del que hi ha (plànols, llibres sobre Sitges, cartells, films,...). Que els alumnes coneguin els rics fons de l'arxiu, des de pergamins del s. XIV fins a fotografies, tota mena d'impresos (auques, goigs, lletres de caramelles), partitures (manuscrites i impreses) i microfilms, passant per manuscrits en llengua llatina, catalana, occitana  i castellana.
- Conèixer la diversitat de suports documentals: pergamí, paper, impresos i llibres, premsa periòdica, negatius (de vidre i de cel·luloide o acetat), microfitxes, disquets d'ordinadors, casetes. Saber per a què serveixen les dades que contenen i qui en fa ús.
- Adquirir una idea del què és el llegat cultural, la posteritat, la transmissió de
Coneixements, l'aportació de les persones al conjunt de la societat, el pas del temps i la successió de generacions i dels individus.
 
Descripció o programa:
- Visita al despatx i sala de consulta a l'Arxiu, amb vista a través de vidres a una sala de dipòsit documental.
- Mostra de la diversitat de documents conservats a l'Arxiu en una gran taula de la sala de consulta, al voltant de la qual se situen els alumnes i es fan les explicacions.

Lloc:
Arxiu Històric.

Dates: 
Durant tot el curs escolar.

Horaris:
De dimarts a divendres de 10 i 14 hores.

Preu:
Gratuït.

Organitza:
Arxiu Històric de Sitges.

Com concretar-la:
Servei d'Ensenyament
Telèfon 93 810 91 00
educacio@sitges.cat
 

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/06/2018