Educació

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Joventut > Educació

Ensenyament secundari i batxillerat

Etapa de formació de dos cursos de durada, que fan els alumnes entre els 16 i els 18 anys, i que els prepara per a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a la vida laboral. A partir del curs 2008-2009 el sistema educatiu ofereix als joves el Batxillerat LOE que comprén tres modalitats d'estudis: Arts, Humanitats i ciències socials i Ciències i tecnologia.
 

Formació professional

La formació professional inclou el conjunt d'ensenyaments que capaciten als joves per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporcionen als alumnes la formació necessària per a adquirir la competència professional, a més de comprendre l'organització i les característiques del sector corresponent professional.

La formació professional específica s'ordena en cicles formatius que atorguen la qualificació necessària per a executar les tasques pròpies de la professió i que s'organitzen en mòduls que estructurats en crèdits de caràcter teòric i pràctic de durada variable i propis de cada cicle formatiu.


Aules Estudi

L'Ajuntament de Sitges posa a disposició dels joves sitgetans una aula d'estudi situada a:

  • Biblioteca Santiago Rusiñol

per tal que els estudiants que no trobin la tranquilitat i la concentració necessàries les puguin trobar en aquestes aules, en horaris continuats i també nocturns. Els dies i horaris s'anuncien a l'Agenda d'aquest apartat.


Aprèn música

L'Ajuntament de Sitges ofereix als joves de la vila un ensenyament musical integral a través de l'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall. Els joves poden introduïr-se en les:

  • Especialitats instrumentals
  • Grups instrumentals
  • Seminaris mensuals

A més ofereix cursos intensius d´estiu durant el mes de juliol, Tallers d´iniciació i classes magistrals impartides per professionals rellevants del món de la música.


Estudis a l'estranger

Has pensat en estudiar o treballar fora? L'existència de la Unió Europea i l'obertura de les fronteres ha propiciat la creació de programes de Mobilitat Europea. Aquest concepte inclou diferents modalitats d'estades dins els països membres de la Unió Europea i en alguns casos fins i tot fora. Depenent de les teves necessitats, intentarem explicar-te totes les possibilitats que existeixen:

  • Voluntariat
  • Estudis a l'estranger
  • Pràctiques
  • Treball

Cal que sàpigues que és important tenir un cv que es reconegui en tots els països de la Unió Europea: l'Europass. (Més informació a l'enllaç)


Idiomes

Estudiar idiomes serà important per tal de completar els estudis i també per tal de viatjar a l'estranger i introduïr-se en el mercat laboral d'altres països. La vila disposa d'una oferta d'academies de llengües que podeu consultar en el Directori.


Contingut relacionat:
Oficina Municipal d'Escolarització
Directori d'academies de llengües

Webs d'interés:
Educació secundaria
Formació professional i adults
Formació en les arts
“Mou-te per Europa”
Directori d'academies de llengua

 

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 02/06/2010