Espai Jove

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Joventut > Salut > Espai Jove

Índex

 

Serveis que ofereix l’Espai Jove

Punt d'Informació Juvenil: Per informar als joves de tot allò que els pot interessar com són les opcions professionals i d'estudi, ofertes laborals, voluntariat, mobilitat internacional, Programes Europeus  (Servei Voluntari Europeu, Erasmus, Leonardo...) i fer una primera atenció en qualsevol dubte que puguin tenir en el seu procés d'emancipació.

Assessories

S'oferiran als joves assessories especialitzades en temes més concrets com salut, habitatge, mobilitat internacional i temes laborals, en col·laboració amb entitats especialitzades.

Bucs d'assaig

L'Espai Jove constarà de dos bucs d'assaig per tal que els grups de música de joves de Sitges o els músics solistes puguin tenir un espai per assajar i desenvolupar la seva creativitat musical.

Sales de reunions

Es cedirà a les entitats, associacions juvenil o grups de joves per tal que puguin mantenir reunions de manera puntual o periòdica. També es cedirà als joves per fer treballs en equip.

Sales polivalents

Seran espais que es podran cedir a les entitats o associacions per desenvolupar els seus projectes. També és on es desenvoluparan les activitats organitzades per la Regidoria com els cursos de teatre, de cinema, converses en anglès, cursos de monitors, aules d'estudi obertes en èpoques d'exàmens, sala de tallers i de petits espectacles. Aquest ha de ser un espai obert a l'estudi, a la formació i a la creativitat.

Punt de trobada

Aquest serà un espai d'esbarjo, de joc, de comunicació, d'intercanvi, on els joves puguin simplement estar-s'hi, socialitzar-se i compartir. Un espai còmode, on els joves trobin el seu espai i a partir del qual puguem convidar-los a participar en la resta d'activitats de l'Espai.

 

Descripció de l’Espai Jove de Sitges

L'Espai Jove de Sitges està situat al carrer Josep Soler i Tasis, 4, a la zona del Poble Sec, entre la comissaria de la Policia Local i la Piscina Municipal, al costat de l'Skate Park i ubicat a l'antic càmping El Rocà, envoltat d'una gran pineda.

L'Espai Jove és un equipament adaptat a l'accés a les persones amb dificultats de mobilitat, amb un aforament per a 200 persones i que disposa de 416.32 m2 útils.

A la planta baixa hi ha els següents espais definits:
 
(Espais / M2)
PIJ (Punt Informació Juvenil) / 8.56
Vestíbul General (Espai Xarxa) / 58.42
Despatx / 11.57
Sala entitats (Laboratori d'idees) / 19.15
Buc Assaig (Estudi 1) / 18.56
Buc Assaig (Estudi 2) / 17.06
Lavabos / 10.27
Espai Creàtica: 
Sala 1 / 35.70
Sala / 247.08
Magatzem (Camerino) / 26.98

Nucli de comunicació entre plantes:

(Espais / M2)
Nucli de comunicació / Escala (Espai Creatiu) / 33,93

A la primera planta hi ha els següents espais definits:

(Espais / M2)
Espai Pausa / Ludoteca / Espai polivalent / 100,75
Lavabo mixt / adaptat / 4,64

 

Perquè un Espai Jove?

L'Espai Jove de Sitges és un equipament públic de titularitat municipal, que ha de vertebrar les polítiques de joventut del municipi, oferint serveis especialment pensats pels joves a partir de les seves necessitats per tal d'ajudar-los en la seva emancipació, en el seu procés de formació i a desenvolupar la seva creativitat.

Pretén impulsar valors com la cooperació, el voluntariat, l'associacionisme, l'intercanvi d'experiències, la trobada i la comunicació entre els joves. Un espai on els joves de Sitges puguin crear les seves pròpies sinèrgies, dur a terme iniciatives pròpies i on també se'n desenvolupin d'altres impulsades per la Regidoria de Joventut.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 20/12/2011