Pla d'Acció d'Energia Sostenible

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Medi ambient i sostenibilitat > Pla d'Acció d'Energia Sostenible

Pla d'Acció d'Energia Sostenible

L'ajuntament es compromet amb la reducció de les emissions de CO2, incrementar l'eficiència energètica i augmentar el subministrament d'energies renovables, tot en un 20%, responen a les directrius que estableix la Comissió de Transport i Energia de la UE.

La voluntat és d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per a reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global mitjançant l'adopció de programes d'eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l'edificació, a més de la promoció de fonts d'energies renovables en les àrees urbanes.


El Pacte d'Alcaldes

L'alcalde de Sitges es va sumar al Pacte d'Alcaldes que impulsa la Unió Europea el passat mes de desembre de 2008 per mobilitzar els municipis per lluitar contra el canvi climàtic i contribuir a assolir els objectius de la UE en política energètica i a la reducció de les emissions de CO2 abans dels 2020.

El pacte és va iniciar formalment el passat 29 de gener de 2009 a proposta de la Comissió de transport i energia de la Unió Europea i es tracta d'una iniciativa de la Comissió com a mecanisme de participació ciutadana per assolir els objectius.

El denominat “Pacte d'Alcaldes” consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s'hi adhereixin d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 16/03/2012