Autobusos híbrids

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Mobilitat > Autobusos híbrids

Autobusos híbridsPla de Millores del servei de Transport Públic 2011 - 2014

 • Instal·lació d'un S.A.E o Sistema d'Ajuda a l'Explotació d'Autobusos
 • Instal·lació de dos panells d'informació Led
 • Instal·lació de 15 noves marquesines
 • Instal·lació de 15 nous pals de parada
 • Manteniment de la línia de reforç a les escoles de la zona de La Plana-Can Pei i un increment aproximat de 3.200 km anuals de servei.
 • Manteniment del funcionament dels tres autobusos híbrids

   

  Altres millores seran:

  1. Execució d'obres per millorar l'accessibilitat a les parades del bus urbà
  2. Renovació i millora de la senyalització, tant vertical com horitzontal, en l'entorn de les parades del bus urbà
  3. Execució d'obres de millora, prèvia realització dels estudis corresponents, en els punts del municipi més conflictius per a la fluida circulació dels busos urbans
  4. Foment de l'ús del bus urbà entre la gent gran


  Aquestes actuacions s'emmarquen en el Contracte-Programa formalitzat entre el Departament de Política Territorial, l'Autoritat del Transport Metropolità i l'associació AMTU per tal de vetllar pels ajuts als ajuntaments associats.
  Sitges renova la flota d'autobusos de les línies urbanes

  Tres nous vehicles híbrids cobreixen actualment les tres línies urbanes de la vila. Es tracta d'uns autobusos que funcionen principalment amb electricitat i que presenten solucions per a reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.
   
  La substitució dels autobusos s'emmarca en la voluntat de disposar de vehicles més eficients energètica i ambientalment, i avançar significativament en el concepte de la "electromobilitat".

  La seva utilització aporta principalment dos avantatges; un sistema de tracció amb zero consum quan el vehicle està parat, i un sistema de frenada capaç de recuperar per a la seva reutilització fins a un 30% de l'energia.

  Els busos funcionen amb energia elèctrica, però també amb gasoil, per quan l'esforç del vehicle ho requereix, per exemple en pujades pronunciades.

  L'autonomia del vehicle híbrid és equivalent al d'un vehicle convencional de diesel, però amb un estalvi d'energia de l'ordre del 30% i una forta reducció d'emissions de partícules de monòxid de carboni.

  Autobusos híbrids

  Els nous models tenen una capacitat per 62 passatgers, 17 asseguts i 45 drets, a banda de l'espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

  Són silenciosos i totalment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. La seva longitud reduïda (9,5 metres) està pensada per circular en centres històrics i zones d'especial dificultat a la vila. 

  Fora de l'horari de servei, els autobusos romandran a les cotxeres connectats a la xarxa elèctrica per a la recàrrega de les seves bateries, fins l'inici del servei.

  Autobusos híbrids

   

 • © 2007 Ajuntament de Sitges
  Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
  Última actualització: 27/04/2012