Integració tarifària del transport urbà

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Mobilitat > Integració tarifària del transport urbà

Integració tarifària del transport urbàIntegració tarifària a l'ATM

  • tren
  • metro
  • autobus
  • tramvia

de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'Ajuntament subvenciona a l'empresa prestatària del servei, Transports Ciutat Comtal, l'adquisició del sistema de venda i validació homogènia al del sistema integrat que, a partir de la seva instal·lació i la corresponent certificació per part de l'ATM, tots els autobusos que presten el servei de transport públic regular de Sitges passaran a estar integrats, disposant els seus usuaris de tota una gamma de títols de transport que els permeten utilitzar tot el sistema de transport públic (autobusos urbans i interurbans, Renfe, Metro, FGC i Tramvia) pagant només una vegada.

D'aquesta manera, tots els ciutadans de Sitges es poden beneficiar tant del preu com d'una major comoditat al fer servir un únic títol de transport. Aquest conveni multiplica les possibilitats en intercanvis i dóna més flexibilitat als sitgetans a l'hora d'utilitzar el transport públic i fomentar així el seu servei.

En aquest sentit, els usuaris de Sitges passen a disposar d'una àmplia gamma de títols de transport adaptats a les seves característiques de mobilitat. A partir de la data d'integració hi haurà un únic bitllet senzill i el seu preu serà el mateix que el de la primera corona del sistema tarifari integrat. S'eliminaran les targetes multiviatge no integrades i la política de tarifació social que estableix l'Ajuntament s'aplicarà sobre títols integrats.

La tarifa depèn del nombre de zones trepitjades en el desplaçament amb un mínim d'1 i un màxim de 6, encara que es passi per més zones:

- Sitges-Barcelona: Seran vàlids tots el títols integrats. Recorregut de 3 zones.
- Sitges-Sant Pere de Ribes: Seran vàlids tots els títols integrats. El recorregut computarà només 1 zona.
- Sitges-Vilanova i La Geltrú: Seran vàlids tots el títols integrats. Recorregut de 2 zones.

En el cas de desplaçaments amb servei ferroviari o d'autobús entre municipis limítrofs ubicats en diferents zones tarifàries, es pot fer servir una tarjeta multiviatge d'una sola zona, sense que es puguin fer transbordaments. Es el cas de Sitges i Vilanova i La Geltrú.

Casos pràctics:

1) En el desplaçament de Sitges a Barcelona el nombre de zones necessàries són 3, amb la possibilitat d'utilitzar el servei urbà de Sitges, més el servei interurbà (Renfe o Monbús), més els serveis urbans de metro i autobús de Barcelona, pagant només una vegada.

2) Per anar de Sitges a l'Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes, s'han d'utilitzar els títols d'1 zona i es pot combinar, sense pagar el transbordament el servei urbà prestat per TCC i el servei interurbà prestat per l'empresa Plana.

3) Per anar de Sitges a Vilanova, es pot utilitzar el títol d'1 zona, però no es tindrà la possibilitat de fer servir el bus urbà de Vilanova amb el mateix bitllet. De ser així, el títol haurà de ser de 2 zones.

El període de temps que es disposa per fer el canvi de mitjà de transport és d'1 hora i 15 minuts per als títols integrats d'1 zona i s'incrementa en 15 minuts per a cada zona addicional.


> Mapa de zones / Àrea de Barvelona (pdf)On es pot adquirir una targeta integrada?

1. Estació de Renfe
2. Terminals del ServiCaixa
3. Establiments autoritzats de Sitges ubicats a:

  • C/ Major, nº 20
  • C/ Jesús, nº 9
  • C/ Camí Capellans, nº 16
  • C/ Parellades, nº 78
  • C/ Sant Josep, nº 47
  • C/ Sant Francesc nº 24

A l'autobús només en vendrà el bitllet senzill.


Bescanvis de targeta

En cas de mal funcionament d'una targeta integrada cal adreçar-se al personal de l'estació de metro o conductor de l'autobús qui, després de fer les comprovacions oportunes, realitzarà si s'escau, un bescanvi de la targeta. En altres casos, els operadors de transport disposen d'Oficines d'Atenció al Client per atendre aquestes incidències. Les targetes que hagin estat malmeses per causa de l'usuari no donaran dret a un bescanvi.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 26/09/2016