Comerç, Consum i Mercats

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Promoció econòmica > Comerç, Consum i Mercats

Comerç, Consum i Mercats

Índex

 

Fires i mercats

La Botiga al Carrer

La Botiga al Carrer és una acitivitat de dinamització del comerç imulsada pels comerciants del centre de la vila que consisteix en treure els seus estocs de temporada a la via pública davant dels establiments.

Articles de moda, cosmètica, de la llar, etc, d'una cinquantena d'establiments comercials s'exposen al carrer amb la idea d'atraure el consum evitant haver d'entrar en els propis establiments i convertint la via pública en un gran aparador.

Els comerciants del centre amb la col·laboració de l'Ajuntament promouen i organitzen aquesta iniciativa des de fa anys per mantenir el comerç actiu i en permanent difusió dels seus productes, ofertes i promocions.Mercat ambulantMercats ambulants

Dos són els mercats ambulants de la vila: el Mercat dels dijous i el Mercat dels dissabtes, i amobdòs se celebren a la plaça Catalunya. Al Mercat dels dijous s'han incorporat 7 parades a les 25 parades habituals, degut a l'ampli espai del que es disposa al llarg de la Plaça Catalunya. Un fet important a destacar ha estat la incorporació per primer cop de les parades de fruita i verdura, flors, quadres i diversitat d'objectes com per exemple collars de gossos. Aquesta actuació respon a l'objectiu dels coordinadors de les parades d'oferir als clients el màxim de qualitat, amb bons preus, i que hi hagi una gran varietat d'oferta comercial.

Amb el recent trasllat del Mercat a la plaça Catalunya s'ha aconseguit mantenir el client habitual i incorporar-ne de nous procedents del Poble Sec i d'altres zones. La bona connexió amb el centre urbà i les facilitats d'aparcament són fets que han provocat aquest èxit inicial.


Parada de carnEl Mercat Municipal

El Mercat Municipal disposa d'un total de 32 parades, 10 locals comercials en una galeria, un supermercat, una "Aula Gastronòmica" per impartir formació, i un àrea d'obradors i càmeres frigorífiques d'ús comunitari. Per accedir a l'aparcament hi ha nova rampa situada al carrer Salvador Mirabent.

El nou edifici té dues entrades principals, una situada davant de la plaça Eduard Maristany que dóna accés al mercat a través de l'àrea de galeries,  i una altra al carrer Artur Carbonell, davant el carrer Illa de Cuba. Aquesta última està dotada d'escales mecàniques per accedir còmodament a la primera planta on se situen totes les parades i al semisoterrani on hi ha el supermercat.

Referent a l'estructura, la planta baixa de l'edifici té una superfície útil de 2.542 m2 i té la mateixa alçada que abans amb tres plantes d'aparcament i una al descobert. La façana consta d'un revestiment exterior de material ceràmic.

El Mercat Municipal s'ha remodelat l'any 2008, després que tanqués portes l'1 de setembre de 2007. Han calgut 14 mesos de treballs per dur a terme la reforma integral del mercat amb l'objectiu d'aconseguir un edifici més funcional i una imatge més moderna i adaptada a les necessitats actuals. Ara, el resultat és un mercat municipal més obert a la vila, amb millor visibilitat exterior i amb més llum gràcies als grans finestrals de la façana. Consultar la pàgina del MercatL'oferta comercial

El comerç és una peça fonamental en el futur desenvolupament turístic de Sitges, ja que l'oferta complementària i variada dels comerciants fa que els turistes augmentin la seva estada a la vila.

El moviment associatiu entre els comerciants i d'interlocució amb l'administració és essencial per adquirir una cultura d'intercanvi de propostes i de distribució de recursos.

El contingut del Pla de Dinamització del Comerç treballat conjuntament descriu els tipus d'accions que es poden desenvolupar per tal de reforçar i millorar aquest sector. La línia de “shopping” i els “targets” del comerç són algunes de les primeres actuacions que es portaran a terme dins de la nostra filosofia de la millora qualitativa.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 06/09/2016