Vull adoptar un animal de companyia

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Salut pública > Animals de companyia > Vull adoptar un animal de companyia

Vull adoptar un animal de companyia

Índex

 

Abans de comprar o adoptar un animal

Un animal de companyia pot arribar a viure de 10 a 15 anys, de vegades més. Durant tot aquest temps necessitarà atenció, que tinguis cura d'ell i que l'estimis. Com que tot aquest temps formarà part de la família, tots heu d'estar d'acord en el moment d'adquirir-lo o adoptar-lo. Incorporar-lo a la teva vida no ha de ser només un impuls, sinó un acte pensat i meditat.

Tenir un animal comporta una sèrie de responsabilitats que hauràs d'assumir:

 • Mai no l'has d'abandonar ni maltractar
 • Hauràs de fer-te responsable de les seves necessitats d'alimentació, aigua, higiene i aixopluc
 • Disposaràs de temps per a cuidar-lo
 • Hauràs de proporcionar-li exercici a diari
 • Hauràs de portar-lo al veterinari per a prevenir les seves malalties, per estar al dia de vacunes o per si es posa malalt
 • Cal que estigui identificat i censat a l'ajuntament on visquis
 • Hauràs de recollir les seves deposicions en els espais públics i, sobretot, que no les realitzi als parcs infantils!
 • Quan surtis amb ell a passejar hauràs d'educar-lo a ser respectuós amb l'entorn i amb les persones
 • Hauràs d'evitar que causi molèsties als veïns amb lladrucs excessius o que malmeti la propietat privada

Hi ha algunes preguntes que seria interessant contestar-te abans de prendre aquesta decisió:

 1. Quant de temps podré passar amb ell? Els gossos són animals sociables i necessiten de la teva companyia.
 2. Quant espai li puc proporcionar? Has de considerar que, en cas de disposar d'una llar petita, hauràs de dedicar-li molt de temps a fi que pugui fer exercici fora de la llar.
 3. Quina quantitat de diners puc gastar per ell? Hauràs de comprar-li menjar, dur-lo al veterinari, censar-lo i identificar-lo, portar-lo a la perruqueria canina, comprar-li alguna cosa extra i reposar tot el que pugui fer malbé.
 4. Quant exercici li puc proporcionar? Si tens poc temps, tria animals petits i poc actius que tinguin prou amb l'exercici que poden fer dins de casa o en passeigs curts. Has de tenir en compte que no sempre els gossos petits són menys actius ni el grans més actius. Tria bé.
 5. Sóc capaç de cuidar-lo? L'educació és important a fi que no causi molèsties al veïnat i, alhora, perquè no et molesti també a tu. Si els gossos no reben una correcta educació, de vegades els propietaris poden arribar a plantejar-se l'eutanàsia. No arribis mai a aquest extrem. Sabies que la majoria d'eutanàsies són degudes a problemes de comportament?
 6. On el deixaré si surto de vacances? És important saber que el teu gos no sempre podrà viatjar amb tu. Has de pensar que, quan tu viatgis, necessitaràs una altra llar on deixar-lo, o si estàs disposat a pagar-li una residència canina.

 

Beneficis que proporcionen els animals de companyia

Els animals són terapeutes nats. La seva sola presència, la capacitat de resposta al contacte humà i la simplicitat de les seves demandes, donen als seus amos un sentit de seguretat emocional que molt sovint escasseja o manca per complet en el món actual, ple de canvis freqüents i ràpids.
 
Els animals de companyia constitueixen una font inesgotable de calor, seguretat i amor incondicional. Resultats d'investigacions demostren que els animals ens proporcionen el do de sentir-nos necessaris, ens donen un sentit de família, de seguretat, d'ànims per fer exercici, de sensibilitat envers el nostre estat d'humor. 

Els animals de companyia són sempre afectuosos, accessibles i no ens poden criticar. Creuen que som les persones més meravelloses del món. Inspiren bon humor i una sensació de despreocupació, un retorn a la infància i un esperit alegre. Proporcionen amor i acceptació incondicional, ofereixen afecte espontani i lleialtat sense fi, sempre ets pots recolzar amb ells, i són un confident en el qual confiar.

Tenir un animal de companyia és com viure amb un terapeuta que proporciona relaxació instantània. Contemplar-lo, acariciar-lo, jugar amb ell o parlar-li té un efecte benèfic immediat sobre el nostre organisme.

Els animals de companyia ens fan més feliços, sans i sociables. Proporcionen als seus propietaris i als qui tenen contacte amb ells beneficis psicològics, fisiològics i socials

 

Per adoptar un animal de companyia

Hi ha animals perduts o abandonats que necessiten algú que els estimi i els cuidi. El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD Penedès) ofereix gats i gossos als ciutadans que vulguin adoptar-los.
Els animals s'entreguen seguint els protocols que estableix la llei: desparasitats, vacunats, esterilitzats i, en el cas dels gossos,  microxipats per poder ser identificats si es perden.

Adreça:    Camino de la Pedrera, s/n (Devant deixalleria)
08720 - Vilafranca del Penedès (Barcelona)

Adreça electrònica: info@caadpenedes.org
Telèfon: 938 173 350

(Connectar amb la web del CAAD Penedès:  www.caadpenedes.org )

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 05/07/2010