Campanya de prevenció del Glaucoma

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Salut pública > Campanya de prevenció del Glaucoma

Campanya de prevenció del Glaucoma

Campanya de prevenció del Glaucoma i Degeneració Macular (DMAE)Campanya de prevenció del Glaucoma

Fes-te la revisió!

Quan: del 30 de gener al 3 de febrer
Lloc: a La Fragata
Horari: de 10.00 a 18.00 hores

La revisió inclourà:

  • Mesura de l'agudesa visual
  • Comprovació de la pressió intraocular

La campanya va dirigida a les persones majors de 45 anys.


Què és el Glaucoma?

El glaucoma és una malaltia ocular crònica que produeix una pèrdua de visió en danyar-se el nervi òptic que és l'encarregat de transmetre els senyals visuals al cervell perquè es produeixi la visió. Quan hi ha el dany, la transmissió s'interromp i provoca la pèrdua parcial de la visió.

El glaucoma és una malaltia silenciosa, és a dir, en un principi no presenta símptomes. Els principals factors de risc de la malaltia són la Hipertensió ocular, l'edat major de 40 anys, la Miopia elevada, la Diabetis, la Hipermetropia, les persones amb tractament amb corticoides, i les persones amb familiars directes que pateixin glaucoma.


Causa més freqüent de pèrdua visual en persones majors de 65 anys

La degeneració macular associada a l'edat (DMAE), s'ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. És una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina, una zona de l'ull anomenada màcula. En els seus estats inicials, el pacient veu les línies rectes corbades i poc a poc aquesta distorsió va augmentant, alhora que incrementa també una sensació borrosa en la zona central.


Crèdits

Aquesta és una campanya de l'Institut Oftalmològic Tres Torres en col·laboració amb el Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 30/01/2012