Consum

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Salut pública > Consum

Per un consum responsable
Setmana de les persones consumidores

L'Ajuntament de Sitges posa en marxa una programació d'actes per sensibilitzar els ciutadans sobre el consum responsable. La compra responsable ha de ser una compra racional, reflexiva i conscient, recomanen els experts en consum. Qualsevol persona que compra un producte o contracta un servei per fer-lo servir és un consumidor o consumidora, condició que comporta conèixer els drets i deures, així com saber com es pot protegir dels possibles abusos.

Les recomanacions són moltes. Cal informar-se de les característiques del producte mitjançant l'etiquetatge; cal comparar els diferents fabricants d'un mateix producte; cal conservar el comprovant de la compra, i en cas de manca de conformitat demanar-ne la reparació, substitució, rebaixa o devolució dels diners pagats durant el període de garantia. Després, si es considera que un producte o servei que hem adquirit no compleix la qualitat o les prestacions expressades en el contracte, la publicitat o altres documents, ho podem reclamar.


Programació:

Exposició 'Lidera el teu consum'
Mercat Municipal / Del 13 al 25 de març
Cedida per la Diputació de Barcelona.
Una exposició sobre el consum responsable, els drets dels consumidors i com defensar-los, la compra responsable (l'etiqueta, l'oferta i la garantia dels productes i serveis), la contractació dels serveis i el consum responsable (compra conscient, productes de Km O, comerç just i pobresa energètica)

Taller 'De l'escola al centre comercial'
Per a alumnes de 6è / Dies 13 i 15 de març
Taller que vol conscienciar els alumnes de cicle superior de primària sobre els seus drets coma a persones consumidores i fomentar els valors del consum responsable.

Estand de Consum
Cap de la Vila / 14 de març / De 10.00 a 13.00h
Punt informatiu sobre diferents temes relacionats amb el consum, el servei de l'OMIC, etc.

Xerrada 'Subministraments a la llar: Llum, gas, aigua i telèfon'
Sala d'Actes de la Prefectura de la Policia Local / 15 de març Dia Mundial dels Consumidors / 19.00h hores, a la sala d'actes de la Policia Local.

Unitat mòbil de l'OMIC
Cap de la Vila / 16 de març / De 10.00 a 13.00h
Punt informatiu sobre diferents temes relacionats amb el consum, el servei de l'OMIC, etc.


© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 13/03/2017