Esport

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Salut pública > Sitges cardioprotegit i saludable > Esport

EsportsAccions:


A. Rutes saludables
 
Promoure l'activitat física mitjançant la implementació de rutes saludables.

El PAFES, Pla d'Activitat Física Esport i Salut, un programa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l'Esport, impulsa el consell i la prescripció d'activitat física des de la consulta d'Atenció Primària (AP) utilitzant els recursos comunitaris (rutes saludables i oferta saludable dels equipaments tant esportius com cívics).

Els professionals d'AP aconsellen als adults sedentaris, amb factors de risc cardiovascular, augmentar la seva activitat física fins arribar a un nivell saludable, els assessoren mitjançant la utilització de rutes saludables dissenyades al municipi.


B. Projecte A la feina fem salut, pugem escales!

El projecte té com a objectiu facilitar la pràctica de l'activitat física quotidiana fomentant l'ús de les escales a l'entorn laboral. S'utilitzen rètols ben visibles, que es col·loquen en llocs estratègics dels edificis -punts de decisió com ara la recepció, l'ascensor, els graons- amb missatges que promouen l'ús de les escales.

S'ha demostrat que és una intervenció efectiva per augmentar el nivell d'activitat física.La previsió és incloure aquest any 5 edificis de titularitat municipal en aquest Projecte (Casa de la Vila, Edifici Miramar, OAC, Escola d'adults, Edifici Pruelles).


C. Circuits d'exercici físic al carrer

Instal·lar i promocionar aparells al carrer per a promoure exercici físic sobretot dirigit a la tercera edat.

 

D. Caminades per la gent gran

Des de la regidoria d'Esports, s'organitzen les caminades A cent cap als cent, un programa que té l'objectiu de fomentar els hàbits saludables i l'activitat física entre el col·lectiu de gent gran.

Per participar en el cicle de passejades cal estar abonat a la Piscina Municipal i ser major de 65 anys. Les passejades tenen una distància mitja d'entre 6 i 8 quilòmetres i es camina entre 3 i 4 hores.

Aquestes actuacions descrites en el punt 2 estan incloses dins el Programa PAFES, Pla d'Activitat Física Esport i Salut, de la Generalitat de Catalunya.

Les actuacions previstes en els punts 2.1 i 2.2 s'emmarquen en les directrius del Programa PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat i l'alimentació saludable) elaborat pel Departament de Salut, en resposta a l'increment observat en la prevalença d'obesitat, d'acord amb l'estratègia mundial de l'OMS i de la NAOS (Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat) a nivell estatal.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 14/04/2014