Atenció als barris

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Atenció ciutadana > Atenció als barris

Atenció als barris

Una oficina al servei de les persones

L'oficina té com a objectiu anticipar-se a la detecció i localització d'incidències en l'àmbit del territori i l'espai urbà a través de lal participació ciutadana i la implicació de la gent.

El prjecte neix amb la voluntat de ser un estímul per a tots els ciutadans i les ciutadanes perquè el seu barri sigui un espai més agradable, més net i més accessible.

Per treballar amb eficiència i celeritat sobre el territori amb direcció proactiva s'ha dividit Sitges en quatre grans àrees; Casc Antic-Centre, sector Llevant, sector Ponent i Les Botigues-Garraf. Per a cadascuna d'elles s'ha creat  la figura d'un regidor específic o representant electe que s'encarrega d'obtenir la informació sobre l'estat del territori.


Detecció d'incidències

La nova oficina està pensada per reforçar la participació dels veïns en la canalització de propostes i queixes sobre les qüestions que afecten al desenvolupament dels barris i sectors i inclou un nou sistema de comunicació d'incidències basat en l'acció dels anomenats inspectors de via pública, personal motoritzat i equipat amb "PDA" o ordinadors de mà, que recorren el municipi a la cerca d'incidències i possibles millores a la via pública.

L'inspector, quan troba una incidència, genera un avís i l'envia a l'Oficina de Barris a on es processa i crea un ordre de treball per als serveis municipals o per a les empreses subministradores com ara CESPA, SECE o SOREA i altres. Es tracta d'un servei proactiu o d'anticipació, ja que, l'Ajuntament no espera la recepció d'incidències per part del veïnat sino que s'anticipa en el detecció de les mateixes.

Nova metodologia

Amb aquestes accions es posen en maxa nous mètodes de treball al servei del veïns otes les demandes veïnals estaran canalitzades a través de la nova oficina i, a més, es pretén que els veïns puguin escollir qualsevol dels canals de comunicació amb l'Ajuntament que en l'actualitat estan a disposició.

L'Oficina de Barris té atribuida la funció de ser l'oficina canalitzadora de les accions de millora en els barris a partir de la recepció de propostes i d'incidències dels veïns a través dels procesos participatius oberts i altres canals, ha de ser un nucli operatiu de totes les tasques sobre l'espai públic que s'hi duguin a terme, i ha de ser el nexe entre les àrees i barris del terme municipal. En canvi, l'OAC ha de ser l'oficina d'atenció general als ciutadans per atendre els tots els serveis, la tramitació, i altres.

 

© Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 03/05/2010