Ciutadania europea

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Atenció ciutadana > Ciutadania europea
Setmana d'Europa 2011

Índex

 

Sitges celebra el Dia d'Europa 2014

Concert del Dia d'Europa, el proper diumenge 11 de maig

Concert de Leandro Avalle, piano, a càrrec de Joventuts Musicals de Sitges, amb motiu del Dia d'Europa.
 
Dia: Diumenge 11 de maig, a les 19.00h
Lloc: Saló d'Or, Palau MaricelSitges celebra el Dia d'Europa

"La bandera d'Europa onejarà al balcó de la Casa de la Vila el proper 9 de maig, l'efemèride en record de l'anomenada Declaració Schuman, que va suposar el primer pas per a la integració dels estats europeus en la primera comunitat del carbó i l'acer, origen de l'actual Unió Europea.

D'entre els reptes de futur de la UE, la comunitat s'ha marcat projectes urgents, com la lluita contra l'atur o la financiació de les empreses, però d'altres com avançar en el govern econòmic, el que suposaria la unió bancària i fiscal, que hauria de contribuir al creixement, la competitivitat i la ocupació de la zona euro.

És per aquests reptes, que les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig representen una oportunitat per posar veu a les reivindicacions ciutadanes. La participació dels electors serà vital per definir el futur de la UE".

Josep Moliné, regidor de Participació Ciutadana


Web de les Eleccions
Eleccions Europees 2014
 Declaració del Dia d'Europa del Consell Català del Moviment Europeu

"Si el lema de la Unió Europea és “Units en la diversitat”, el procés d'integració europea va aparellat també als conceptes de pau i solidaritat. Pensem que cal recordar-lo en uns moments com els actuals en que tants dubtes assetgen als ciutadans colpejats per la crisi i que no veuen propera cap disminució ràpida d'uns nivells d'atur inimaginable fa una dècada.

Malgrat que el moviment europeista té les seves arrels modernes a començaments del segle XX, el procés institucional s'endegà en acabar la IIª Guerra Mundial i ens ha portat al Premi Nobel de la Pau concedit l'any 2012. Cal destacar la rapidesa en termes històrics! Al Congrés de la Pau de 1849, el gran poeta francès Víctor Hugo ja tenia la visió d'un “Senat europeu” per integrar els pobles del continent però augurava que hom trigaria segles per arribar-hi... I ara, en tres quarts de segle, tenim un Consell Europeu que representa els governs dels estats europeus, i un Parlament elegit al sufragi universal directe dels ciutadans europeus. Un somni per generacions no massa anteriors a la nostra però també per a molts dels nostres veïns."

(...)


> Llegir íntegrament la Declaració del Dia d'Europa 2014 (pdf)

 

 

Dialogar amb la UE

In touch with the EuPodeu realitzar qualsevol consulta a travès del sistema d'atenció ciutadana Europe Direct que es descriu a continuació:

1. Tel. 00 800 67 89 10 11

  • des de qualsevol lloc de la UE
  • de 9.00 a 18.30 hores (peninsular) els dies laborables
  • en qualsevol llengua oficial de la UE

2. Podeu visitar el Centre d'Informació més proper de la Xarxa Europe Direct:
c/ Bruc, 50, 4a planta, E-08010 Barcelona.

3. Podeu enviar un correu mitjançant el següent formulari

4. Podeu dialogar "on-line" amb un operador

 

Enllaços d'interés

Viure, treballar, estudiar:

Institucions europees:

Xarxes europees:

© Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 07/05/2014