Combatre el Morrut Roig

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Serveis urbans > Combatre el Morrut Roig

Combatre el Morrut Roig

Combatre el Morrut de les Palmeres


L'Ajuntament de Sitges posa en marxa un pla de xoc preventiu per combatre la Plaga del Morrut Roig de les Palmeres i evitar la seva propagació. En total es faran tres actuacions l'any que es basen en polvoritzacions gruixudes o a raig de la copa.


Què s'està fent amb les palmeres de l'espai públic?

Actualment, l'espai públic de Sitges compta amb 173 palmeres de l'espècie Palmera Canària “Phoenix Canariensis”. La propagació de l'insecte a Sitges ha afectat a 10 palmeres (A data de 14/11/2010) que ja estan en tractament.


Què poden fer els particulars?

Per combatre la plaga i eradicar els nous brots, la participació ciutadana és fonamental. Detectar els atacs inicials del morrut és difícil. Cal vigilar la palmera de forma periòdica i observar atentament la copa. Aquí cal veure si es produeix qualsevol anomalia en la seva estructura, ja sigui desestructuració, fulles de l'ull abatudes o aplanament.

Com a mesura preventiva, cal tenir en compte que les ferides afavoreixen l'atracció de l'insecte. Es recomana que la poda o altres activitats que puguin provocar ferides es realitzin entre els mesos de desembre i febrer.

En aquest sentit, les persones que tinguin palmeres en terrenys particulars cal que apliquin els tractaments fitosanitaris adients per defugir els contagis. Aquests tractaments preventius poden realitzar-se cada any per contribuir al control de la plaga. 

Per contractar el servei podeu consultar el Registre Oficial d'Establiments i Serveis Plaguicides.

> Cercador d'empreses del ROESP (www.gencat.cat)


Per a més informació o teniu qualsevol dubte podeu contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana.


Galeria d'imatges

1. Aspecte de l'insecte2. Aspecte d'una palmera afectada
Morrut Roig de les palmeresPalmera afcetada pel morrut

El pla de xoc preventiu per combatre la Plaga del Morrut Roig de les Palmeres es realitza d'acord amb el protocol establert pel Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya.Més informació:

 

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 23/11/2011