Videovigilància a les urbanitzacions

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Serveis urbans > Videovigilància a les urbanitzacions

Videovigilància a les urbanitzacions

SenyalitzacióSitges activarà aviat controls de videovigilància a les entrades de 7 urbanitzacions, el que representen 12 nuclis del municipi, per contribuir a la seguretat en zones aïllades i perifèriques del municipi, així com per prevenir robatoris i altres delictes o incidències.

L'Ajuntament de Sitges activarà aquest dispositiu que permetrà la identificació dels vehicles que entrin i surtin de les urbanitzacions.

Les entrades de les urbanitzacions que compten amb controls de videovigilància són:

  • Garraf 2
  • Rat Penat
  • Garraf Park
  • Montgavina
  • Llevantina
  • VallpinedaSanta Bàrbara
  • Rat Penat

Aquestes 7 urbanitzacions compleixen amb unes condicions necessàries per poder disposar d'aquest sistema de videovigilància. Entre aquestes, la ubicació de les urbanitzacions  (cal que estiguin ubicades properes a una via de comunicació principal, com per exemple la C-31), o també haver patit una situació d'inseguretat com la que va tenir lloc l'estiu del 2006 provocada per l'allau dels robatoris silenciosos i amb violència.

CàmeraCada urbanització comptarà amb dues càmeres que estan orientades, una, al carril d'entrada i, una altra, al carril de sortida. Les càmeres funcionen amb llum diürna i nocturna i enregistraran imatges les 24 hores.

Les senyals es rebran per ADSL a la central de la Policia Local de Sitges, qui gestionarà i processarà les imatges d'acord amb el marc legal establert que permetrà consultar les imatges prèvia autorització judicial. En un principi, el servidor de la policia local emmagatzemarà les imatges durant un període d'un mes.

Qualsevol ciutadà, des de el punt on es troben les càmeres, podrà parlar amb la Policia Local mitjançant un intèrfon, el que fa incrementar notablement la sensació de seguretat.

MonitorCada control en les urbanitzacions comptarà amb les càmeres i també amb barreres, que tanquen l'accés nocturn als vehicles a les entrades de les urbanitzacions si els veïns ho estimen oportú i l'accés diürn es lliure.

En cas que la barrera estigui baixada, quan el vehicle entri en el radi de visió de la càmera, la central de la Policia Local ja estarà visionant el vehicle a través de les seves pantalles i un cop finalitzat el temps d'espera, que serà d'uns pocs segons, s'obrirà la barrera i es deixarà passar el vehicle.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/08/2009