La Gastronomia

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sobre la vila > La Gastronomia

La Gastronomia

Sitges té una gastronomia que pertany a la tradició marinera. No obstant, els nostres avantpassats ja elaboraren receptes sofisticades amb arrossos i marisc que encara perduren.


El Xató

El Xató és un plat fred que s'ofereix com a típic i popular. En l'elaboració del Xató de Sitges trobarem variades combinacions però en moltes es muntarà l'escarola, amb el bacallà dessalat i esqueixat, la tonyina salada, seitons i olives arbequines. A més, la salsa portarà alls, ametlles, i avellanes , seitons, nyores escaldades, pa fregit dolç, bitxo, oli, vinagre i sal. És un plat estès arreu de la zona del Penedès.


La Malvasia

El vi dolç elaborat només a partir de la varietat del seu mateix nom, la malvasia de Sitges, i de les seves peculiaritats; una verema més tardana, un alt grau d'acidesa, la sensibilitat a l'oïdi i la proximitat al mar.

Algunes referències històriques que es remunten a l'any 1300 parlen de la malvasia de Sitges com una continuació de la malvasia grega.


Les Escumes

L'èxit d'aquestes pastes típicament sitgetanes, lleugeres i cruixents, es basa en el fet de tenir una molt bona ametlla marcona entre els seus ingredients. En l'elaboració, es munten la clara d'ou i el sucre, es carreguen en una mànega de pastisseria, s'hi afegeix ametlla picada i es posa al forn. 
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 23/04/2007