La vila en 2 minuts

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sobre la vila > La vila en 2 minuts

La vila en 2 minuts

"Diuen que el secret està en el microclima que sembla instal·lat a Sitges.  Les muntanyes del Garraf i els corrents del vent del mar s'encarreguen de mantenir el cel net de núvols al voltant de tres-cents dies a l'any. D'altres afegeixen les nits, les platges, unes bones comunicacions amb Barcelona, la tranquil.litat i, per suposat, la seva gent. El cert és que quan s'obre la porta de Sitges s'entra en un estil de vida diferent, mediterrani, atractiu per a joves, adults i jubilats, cadascú al seu gust ..."
"Sitges podria ser la ciutat que apareix referida en textos clàssics romans i grecs situada entre les antigues Tarraco i Barcino, la Blanca Subur. Encara que no està provat científicament, la realitat és que avui en dia, el que és suburense està lligat a Sitges ..."

Sitges és blanca, i és blava també.
Una sitja és un recipient excavat a terra, aproximadament d'un metre i mig de diàmetre i dos de profunditat, que s'utilitzava antigament per emmagatzemar blat, ordi i civada. Es pensa que aquest podria ser l'origen del topònim de la vila.

© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 18/03/2013