Hemeroteca

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Enviar  
Imprimir
|
02/12/2008

Historiadors parlen sobre els bombardeigs franquistes a Sitges i Vallcarca

  Conferència sobre els bombardeigs franquistes

La conferència clou l'homenatge als brigadistes que es va iniciar a l'exposició "Nova York i la Guerra Civil espanyola".

Sitges i Vallcarca van convertir-se l'any 1937 en dos importants objectius militars del bàndol franquista degut a la fàbrica de ciment, la connexió marítima amb Mallorca, la connexió fèrria, que s'utilitzava per portar armes, i l'Hospital Militar a Sitges, van exposar els historiadors Ramon Arnabat i David Iñíguez en el transcurs d'una conferència que va tenir lloc al Miramar el passat dissabte.

Els avions, que procedien d'una base aèria a Mallorca, també van bombardejar les localitats de Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú en les mateixes incursions. Els bombardeigs, que es van realitzar majoritàriament per la nit  per desconcertar la població, van intensificar-se a mesura que s'apropava el front del gener del 1939.

En acabar la xerrada el públic assistent va fer diverses preguntes als ponents i van explicar experiències viscudes de primera mà, com l'estada del Comandant Lister a Sitges l'estiu del 38 o la presència de la Pasionaria,  la filla de la qual va ser a Sitges a la inauguració de l'exposició que va iniciar l'homenatge.

Amb aquesta conferència s'ha donat per finalitzat el cicle d'activitats paral•leles al voltant de l'homenatge als brigadistes. Durant un mes, l'exposició "Nova York i la Guerra Civil espanyola" amb la presència dels brigadistes novaiorquesos, i les conferències “Soldats i Civils: Les Brigades Internacionals al Priorat, 1938", el passi “Hollywood contra Franco”, la conferència “Les Brigades Internacionals: imatges per a la memòria” i aquesta darrera sobre Sitges i Vallcarca, han servit per recordar uns fets històrics que, 70 anys després, continuen en la memòria de tots.

  
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 03/12/08