Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
23/10/2014

La ciutadania de Sitges ha presentat més de 300 propostes al Pressupost Participatiu

Pressupost Participatiu 2015

Fins a aquest divendres les persones interessades encara poden participar amb un màxim de cinc propostes que es poden formular en aquest web o presencialment a l’OAC i a l’Ajuntament.

(Actualitzat el 24 d'octubre / 14.45h) El primer procés de Pressupost Participatiu a Sitges compta ja amb més de 300 propostes. Les demandes dels ciutadans passen per temes molt variats. Des del condicionament dels parcs infantils fins a la creació d'un fitness a l'aire lliure, d'un casal d'entitats o la recuperació de l'antic Patronat per a ús social. Cada ciutadà empadronat a Sitges i major de 16 anys en pot presentar fins a cinc, fins divendres, que és quan finalitza el termini. 

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “aquest primer pressupost participatiu és una prova que ens ha de servir de guia si en el futur volem continuar implementant aquest procés”. Segons el màxim responsable municipal, “de moment la participació és bona però esperem que siguin molts més els ciutadans que mostrin interès per aquesta iniciativa en la que creiem fermament”. Un cop recollides totes les propostes, al novembre s'iniciaran les sessions de debat i la valoració tècnica i econòmica de les mateixes, a càrrec d'una comissió tècnica municipal.

Per a que les propostes no siguin desestimades per la comissió tècnica han de complir una sèrie de requisits. Han de ser legals, no poden superar el milió d'euros i han de plantejar accions sostenibles i inclusives. Han de fer referència a competències directes de l'Ajuntament i no poden fer referència a subvencions; plans d'ajuts; despeses obligatòries, actuacions de manteniment i obres menors municipals. La concreció és un aspecte fonamental en el moment de redactar les propostes. No cal presentar el projecte, tot i que es poden adjuntar alguns documents si es disposa d'ells, es tracta de desenvolupar la idea sobre en què es vol invertir.

Les propostes han de ser avaluables econòmicament i viables tècnicament, ja que no poden existir impediments tècnics per realitzar la proposta i que aquesta s'ajusti a la normativa jurídica vigent. És important que les propostes vagin acompanyades de les dades identificatives del ciutadà que les realitza, perquè l'Ajuntament es podria posar en contacte amb ell en cas de dubte.

Finalitzat aquest procés es realitzarà la jornada de votació popular que es realitzarà mitjançant una butlleta específica, prèvia identificació personal, a les diferents OAC del centre urbà, de Les Botigues i del poble de Garraf. 

Els resultats s'obtindran al 2015 i es presentaran les propostes més votades en un acte, fins que siguin incloses en el pressupost municipal i es realitzin per ordre de prioritat.


Més informació:

> Web del Pressupost Participatiu 2015


Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 27/10/14