Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
17/02/2017

Pas endavant cap a l’aprovació del PAU del Carnaval

L’alcalde i la regidora de Cultura, Tradicions i Festes es reuneixen amb la conselleria d’Interior per valorar les accions fetes fins ara per avançar en qüestions de seguretat de Carnaval.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, s'han reunit aquest dijous amb els màxims responsables de la conselleria d'Interior, i els directors generals de la Policia, de Bombers de la Generalitat i de Protecció Civil.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, anuncia que “les al·legacions presentades es podran resoldre favorablement i tot apunta a que es podrà aprovar el PAU abans de la propera junta de seguretat que tindrà lloc el dimecres 22”.

Mossos, Policia Local i Bombers van emetre informes qüestionant el recorregut de les rues del Carnaval de Sitges per aquest any. Davant aquests informes, Protecció Civil no va poder donar llum verda al Pla d'Autoprotecció. Ara, després de conèixer les actuacions dutes a terme per donar resposta a les peticions de seguretat i garantir la protecció ciutadana, “es veuen vies de solució i estem segurs que les al·legacions s'acceptaran i es podrà homologar el PAU”, tal com afirma el Batlle.

A la reunió, aquest dijous, ha assistit el Batlle de Sitges i la regidora de Cultura, Tradicions i Festes; el conseller d'Interior, el secretari general d'Interior, el director general de Protecció Civil, el director general de la Policial, i el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

El Carnaval es va presentar aquest dimarts i ja es donava a conèixer com a l'Any dels canvis, tal com va definir la regidora Rosa Tubau. Un any marcat per la modificació del recorregut de les rues que per motius de seguretat i arran de les diferents valoracions recollides a les sessions de treball sobre la seguretat i el model de Carnaval, les dues rues de la nit s'iniciaran des del Passeig de la Ribera. La modificació fa que les rues surtin des del capdavall de l'avinguda Sofia, Passeig de la Ribera (banda mar), La Fragata, Passeig de la Ribera (banda muntanya), Bassa Rodona, plaça del Pou Vedre, Espalter, Sant Francesc fins arribar al Cap de la Vila.

Amb aquesta modificació l'organització elimina la possibilitat que el cap de la rua es trobi amb la cua i es creï un circuit tancat però, tal com detalla la regidora Rosa Tubau, “sempre mantenint una part del recorregut pel centre del poble per preservar l'essència i la personalitat del nostre Carnaval. Però també aportant nous valors com que el Carnaval surti d'un dels espais més emblemàtics de la vila, el passeig. El nostre objectiu és que el passeig esdevingui el gran plató del Carnaval”.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 17/02/17