Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
10/02/2017

Surt al carrer La Xermada 49 dedicada al patrimoni local

La Xermada 49

La revista es podrà adquirir en llibreries i quioscos a partir de dissabte.

L'Ajuntament de Sitges edita el número 49 de La Xermada, la revista de cultura popular, un número a l'entorn del patrimoni artístic, arquitectònic, gastronòmic i festiu de Sitges, que es posarà a la venda en llibreries i quioscos aquest dissabte.

La revista obre amb un petit homenatge a la palmera torta com a patrimoni natural i paisatgístic de la vila, inserint una fotografia antiga a la seva portada i dedicant l'apartat del 'Coses vistes'. D'altra banda, l'escriptor Ramon Planas és el protagonista del 'Coses escrites' per la seva col·laboració en una col·lecció de guies de comarques de Catalunya, la dedicada al Garraf-Penedès, que va publicar Albertí Editor als anys 60.

La revista compta amb col·laboradors com l'Alba Gràcia Pañella, amb un article sobre la Malvasia de Sitges com a un dels punts patrimonials més autèntics de la cultura local, fins i tot més autòctons, genuïns i valuosos. Compta també amb Montserrat Esquerda, amb un article a propòsit de l'aplec de l'estiu de 1914 a Campdàsens, i de l'arrossada i lectures poètiques que els participants van fer de tornada, així com de la repercussió dels 'Goigs arrossaires' publicats a El Baluart d'aquell any

Col·labora també Jordi Milà i Franco, qui escriu sobre l'antiga torre del comunidor, la torre que es va aixecar el 1674 sobre la façana de l'església parroquial, abans que la torre del rellotge, i les antigues creences que s'associaven a la torre, entre elles la de les temudes tempestes meteorològiques responsables de les desgràcies de l'economia local.

La revista compta amb Carola Fernández, qui signa un article sobre la discoteca Pachá i el seu creador, Ricard Urgell, un establiment nocturn com a reclam del Sitges turístic dels anys 80. També compta amb Miquel Marzal Ortiz, qui escriu sobre el Grup Pessebrista de Sitges com a continuador d'una tradició centenària a la vila amb un article que aporta dades sobre l'activitat pessebrista del grup local de la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Tanca la revista Francesc Parra amb un article per títol 'Quan Rusiñol anant pel món es trobà Sitges' i la seva primera visita a Sitges el 1891.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/02/17