Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
19/04/2017

Leroy Jones i Noé Reinhardt actuaran al Festival Jazz Antic Sitges

Les audicions escolars inicien aquest dijous la programació de la cinquena edició del festival que fins diumenge portarà a Sitges gairebé un centenar de músics de l’àmbit internacional i joves promeses.

El guitarrista Noé Reinhardt i el trompetista Leroy Jones seran dos dels plats forts de la cinquena edició del Festival Jazz Antic Sitges que acull Sitges a partir d’aquest dijous i fins el 23 d’abril. Durant aquests dies passaran per Sitges una quinzena de formacions i gairebé un centenar de músics que retornaran la música que va omplir els carrers de New Orleans i des d’allà els va traslladar a tot el món a ritme de manouche, dixie o swing.

La programació comença demà dijous amb les audicions escolars. I és que, tal com detalla la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, “un dels principals objectius del JAS és donar a conèixer els orígens d’aquesta música, complint així una tasca pedagògica per fomentar l’aprenentatge i el coneixement del jazz antic entre els més joves”.

La programació continuarà amb un concert de presentació del Festival,  SWINGENERIS a les 18.30 hores a la sala d’actes del Retiro. Swingeneris és un grup de la EMMCA (escola de música l’Hospitalet de Llobregat) integrat per músics de diferents procedències amb un nexe en cmú, la música de Django Reinhardt.

El col·lectiu de músics format a la ciutat de L’Hospitalet que conformen DIORAMA JAZZ BAND actuarà a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on es podrà escoltar des del primer jazz de New Orleans fins al jazz manouche de París de la primera meitat del segle XX.

A les 20.30 hores, la Tertúlia Bohèmia se suma de nou al Festival amb la xerrada “Humor, Música, Músics” de la mà d’Òscar Font, qui ha participat en diverses edicions del Festival com a trombo¬nista, i que aquest any mostrarà a tothom una nova faceta de la seva personalitat.

A la nit, el Palau del Rei Moro acollirà l’actuació del guitarrista Noé Renhardt, un dels grans músics actuals del jazz ma¬nouche. Vinculat des de sempre a la música per la influència del seu avi Django, el guitarrista combina a la perfecció la tradició amb els llenguatges del jazz més modern.

Divendres tindrà lloc una altra de les actuacions més destacades de la mà del trompetista de Nova Orleans Leroy Jones, hereu directe del llegat musical de la seva terra. Jones ha tocat sovint amb la ban¬da de Harry Connick Jr., Dr.John o la Preservation Hall Jazz Band, i a Catalunya ha col•laborat en nombroses amb La Vella Dixieland.

Un any més, un dels ingredients principals del certamen serà de nou la Jazz Antic Sitges Parade. Una gran oportunitat per veure en directe músics del panorama jazzístic català i internacional al costat de joves promeses. Tots junts sortiran de la plaça de la vila a partir de dos quarts de set de la tarda per recórrer els principals carrers de Sitges i aturar-se en els diferents establiments participants.

Els amants de la música en directe podran veure també actuar la banda de John Shillito conjuntament amb la formació sitgetana Retrio. John Shillito, John Wurr i Bobby Fox van viure el revival del Dixieland als anys 50 i 60 a Europa, i més concretament a Anglaterra. Van anar tocant en diferents bandes de primer nivell a Londres, i anys més tard es van trobar a Devon. Ja fa més de 20 anys que toquen junts, i aquest cop visiten el festival de Sitges, acompanyats pel Retrio a la base rítmica. Una trobada de músics de diferents generacions que portaran l’autèntic so del jazz clàssic.

Tota la programació a www.sitges.cat

 


Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/07/2017