Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
20/04/2017

Joan Yll i Martínez, Cronista Oficial de Sitges

El Saló de Plens s’ha omplert aquest dimecres per celebrar l’acte oficial de nomenament a Joan Yll i Martínez com a Cronista Oficial de Sitges.

Joan Yll i Martínez, compta amb una llarga i prestigiosa trajectòria com a músic instrumental i com a col•laborador del setmanari L’Eco de Sitges on és el titular de la columna Un tomb per casa. Setmanalment en aquest espai, signat amb les seves inicials J.Y.M, fa un recorregut pels esdeveniments, llocs i biografies sitgetanes amb voluntat de crònica i memorialística, i sempre escrit amb una acurada voluntat expressiva i un toc discret i sentimental. Un tomb per casa ha esdevingut un referent entre la història local i la crònica de la vida quotidiana que uneix passat i present, i que de forma planera relata la vida local de les darreres dècades.

La proposta de nomenament de Joan Yll i Martínez ha estat promoguda per l’historiador Roland Sierra i Farreras, i recolzada per centenars de signatures de la ciutadania de Sitges a través de les xarxes socials. En el passat ple del mes de febrer es va aprovar el nomenament oficial per unanimitat i aquest dimecres s’ha celebrat l’acte públic i oficial del nomenament enmig d’un saló de plens ple de gom a gom.

Durant l’acte oficial l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha llegit l’acta pública del ple i ha subratllat que “avui recuperem una figura institucional que feia molts anys que estava vacant després de la mort de Rafael Casanova Termes qui va ser Cronista Oficial de la Vila durant molts anys. A més, fem un reconeixement a la tasca que ell ja fa, que és una crònica setmanal del que passa a Sitges, del seu batec social i cultural. I, per tant, és un reconeixement a la seva persona”.

L’arxiver municipal, Xavier Miret, ha estat l’encarregat de glossar la figura del Cronista Oficial de Sitges. Miret ha puntualitzat que “el nomenament representa un estímul per continuar la tasca feta fins ara. Sense dubte el nou cronista seguirà contribuint a conèixer el nostre passat i fent-nos reflexionar sobre la nostra vila”.

Joan Yll ha agraït l’encàrrec i, amb to emocionat, s’ha posat a disposició del poble de Sitges, i ha explicat que assumeix aquesta funció “com a continuador dels meus predecessors seguint l’exemple de Rafael Casanova”. Per Yll, “els sitgetans i sitgetanes sou els verdaders i genuïns cronistes de la vila, els mateixos que m’heu autoritzat perquè us representi”.


Cronista Oficial de Sitges

Les funcions del Cronista Oficial de Sitges són deixar constància de la vida local sitgetana als mitjans de comunicació locals. Prendrà part en totes les publicacions editades per l’Ajuntament, formarà part dels jurats dels premis i guardons que l’Ajuntament organitzi com el Premi Especial Sitges, i també formarà part dels mitjans de comunicació d’àmbit local. El Cronista Oficial de Sitges redactarà una memòria anual d’esdeveniments que es publicarà als mitjans locals amb els aspectes i esdeveniments remarcables que s’hagin esdevingut.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/07/2017