Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
10/06/2017

Presentació del llibre Història i evolució del Corpus de Sitges, d’Eduard Tomàs

null

El llibre, el primer específic sobre el Corpus, recull de manera exhaustiva amb dades i fotografies, l’evolució des del Segle XIV fins l’actualitat.

Una de les festes més estimades pels sitgetans és el Corpus. Un fet que ja esdevingut al llarg de moltes generacions, donada la seva llarga història, iniciada al segle XIV –amb el primer testimoni documental-.

Eduard Tomàs ho mostra en el llibre “Història i evolució del Corpus de Sitges”, editat pel Grup d’Estudis Sitgetans i que s'ha presentat aquest dissabte a l'Edifici Miramar.

Per fer aquesta publicació l’autor ha treballat a partir de més de 10.000 fotografíes, s’han estudiat més de 18.000 documents històrics de Sitges i s’ha fet un buidatge de més de 200 volums: llibres i tesis doctorals, que feien referència a les festivitats de Sitges, i concretament el Corpus.

En la presentació, Ignasi Maria Muntaner, President del Grup d’Estudis Sitgetans ha fet una visió històrica del folklòre sitgetà i les diferents tradicions, que en moltes localitats s’ha anat perdent però que a la vila s’han pogut mantenir.

Aquest fet ho ha remarcat l’autor, Eduard Tomàs, ja que “ens hem de sentir orgullosos ja que el Corpus mantè el seguici processional del Corpus català del Segle XIX”.

L’alcalde Miquel Forns, que ha recordat la petició per part del consistori que el Corpus de Sitges sigui nomenada festa patrimonial d’interès general, ha esmentat el fet que “sigui una obra de referència per consultar, i que ajuda recordar una festa important per Sitges”. Per tot això “tenim un deure amb aquesta festa per conservar-la i preservar-la”. Finalment ha fet un paral·lelisme entre el Corpus de fa segles i l’actualitat, amb les discusions sobre el canvi de recorregut, les dades o els components dels organitzadors.

Més informació:

> Galeria d’imatges al flickr

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/07/2017