Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
11/07/2017

El Govern Municipal travessa l’equador del Pla de Mandat 2015-2019 amb un 46% d’accions executades

null

L’obertura de la Biblioteca Santiago Rusiñol, el primer semestre de 2018, i la convocatòria d’una consulta per saber si Les Botigues es vol segregar del municipi, són dues de les accions previstes pel que queda de legislatura.

Un 46% de les accions contemplades pel Govern Municipal en el Pla de Mandat 2015-2019 ja han estat executades. De les restants, un 38% es troben en procés i un 16%, pendents d’executar. Aquest és el balanç, en xifres, de l’estat de realització dels deures que l’actual executiu es va marcar a principis de la legislatura, un cop superat l’equador dels quatre anys.

El Govern Municipal afronta de cara als propers dos anys la realització de les actuacions pendents, algunes d’elles amb data concreta. És el cas de l’obertura de la Biblioteca Santiago Rusiñol, que finalment obrirà durant el primer semestre de 2018. També, el de l’obertura de l’escola Agnès de Sitges, prevista per a 2019, que ha estat possible gràcies a un acord amb la Generalitat per disposar d’un edifici multifuncional i en el que l’Ajuntament hi posarà un 45% de la inversió.

La convocatòria d’una consulta per saber si els veïns de Les Botigues es volen segregar del municipi ha estat una altra de les accions anunciades pel govern abans que acabi el mandat. A la llista, s’hi ha d’afegir altres iniciatives, com la redefinició del Pla d’Usos del Casc Antic; la nova concessió, l’any vinent, del servei de neteja viària, i la construcció del nou camp de rugbi, el 2019.

En el balanç d’actuacions realitzades pel Govern Municipal, n’hi ha que no estaven incloses inicialment en el Pla de Mandat. Són els casos de l’aturada de llicències de pisos turístics, supermercats, basars i menjar per emportar i l’ampliació d’ajudes a les famílies usuàries de les llars d’infants. Entre les previstes, hi ha l’ampliació i creació de noves ajudes socials, el Pla de Qualitat Turística, l’assoliment del reconeixement de la Festa Major i Santa Tecla com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, la campanya per a un Casc Antic lliure de bosses d’escombraries i l’increment del nombre d’audiències públiques sectorials.


Un romanent de 8,4 milions d’euros

L’Ajuntament disposarà aviat del romanent de tresoreria de 2017, de 8,4 milions d’euros, amb una trentena de partides que permetran cobrir totalment o parcialment tot un seguit d’actuacions, la majoria contemplades en el Pla de Mandat. Una de les més destacades és la pavimentació i enllumenat del Passeig de la Ribera, de 760.000 euros, amb finançament íntegre d’aquest romanent. També es contempla la remodelació de l’edifici destinat a l’Escola d’Adults i Ràdio Maricel, un gran projecte proposat per la ciutadania en els pressupostos participatius valorat en 1,7 milions d’euros i al qual es destinaran enguany 700.000. El romanent de 2017 inclou partides per la rehabilitació i restauració del Palau Maricel de Terra (650.000 euros, d’un pressupost total de 2,9 milions) i el condicionament de l’avinguda de Les Botigues (150.000 euros, d’1,5 milions d’euros), entre d’altres. Tot aquest paquet d’actuacions se sotmetrà a aprovació del ple municipal en la sessió extraordinària convocada per a dilluns 17 de juliol.

Fent balanç del que ha estat aquesta primera meitat del mandat 2015-2019, l’alcalde, Miquel Forns, ha destacat que “un dels grans actius del govern ha estat –i continua sent- aprofundir en la transparència i la participació”. Per la seva banda, la presidenta de l’Àrea de Presidència i de Serveis a les Persones, Aurora Carbonell, ha remarcat que “hem destinat grans esforços econòmics i humans a mantenir una vila eminentment turística el més neta possible”. El president de l’Àrea de Presidència i de Serveis a les Persones, Josep Moliné, ha manifestat que la prioritat del govern “ha estat, des del primer moment, atendre les necessitats socials de la població en un sentit ampli”.

El Govern Municipal ha fet valoració de l’estat d’execució del Pla de Mandat en una audiència pública celebrada al Saló d’Or del Palau Maricel. En el torn d’intervencions del públic, un dels temes que més ha centrat la preocupació dels assistents ha estat la cobertura del ‘top manta’. Comandaments de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han avalat la gestió del govern per mitigar la presència dels venedors ambulants als carrers de Sitges. Altres qüestions que ha posat sobre la taula la ciutadania han estat els habitatges turístics il·legals, l’estabilització de sorra a les platges de la vila, l’estat de la neteja i la via pública i les molèsties originades per les festes de comiat de solter.

El document amb el grau d’assoliment de les diferents accions municipals contemplades en el Pla de Mandat 2015-2019 es pot consultar ja a través d'aquest web municipal.


Més informació:

> Balanç de la meitat del mandat
> Galeria d’imatges a flickr

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018