Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
14/07/2017

L’Alcalde de Sitges rep una delegació institucional de l’Uruguai

Diputats i senadors dels principals partits polítics del país visiten Sitges en el marc del programa del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha rebut aquest matí a la Casa de la Vila una delegació de diputats i senadors dels principals partits polítics de l'Uruguai en el marc del programa de visites internacionals organitzades pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya.

Forns ha explicat als representants la dimensió internacional de la població de Sitges, així com els antecedents d’alguns sitgetans que van marxar a Amèrica del Sud i després van tornar. La delegació ha lliurat a l'Alcalde el llibre 'La ideología de Batlle', un llibre sobre el 'Batllisme' o conjunt d'idees polítiques i filosòfiques que molts partits uruguaians han adoptat i que van ser generades per l'expresident José Batlle i Ordóñez, descendent del sitgetà Josep Batlle i Carreó.

Nascut a Sitges el 1773, Josep Batlle i Carreó fou un comerciant de família marinera que es va establir a Montevideo per dedicar-se al transport marítim. Batlle va intervenir en el procés bèl•lic que culminaria amb la independència de l'Uruguai.

La delegació també ha visitat l'Arxiu Històric de Sitges, els principals atractius del casc antic i les exposicions permanents del Palau Maricel i Cau Ferrat.

La delegació està integrada per la diputada Elisabeth Arrieta (PN); el senador Daniel Garín (FA-MPP); el diputat Daniel Peña (PG); el diputat Walter Verri (PC); el diputat José Yurramendi (PN), i l’empresari i creador d’organitzacions sense ànim de lucre Diego Canessa.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018