Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
16/07/2017

S’inaugura el nou espai de pesca artesanal

null

El nou espai serveix com a indret de contacte de la confraria de pescadors, i de pesca turisme, a més de diferents activitats que s’aniran impulsant.

La confraria de pescadors de Sitges compta des d’aquest diumenge d’un espai de pesca artesanal, situat al Port d’Aiguadolç, i que serveix com a lloc de reunions a més de diferents projectes com el de pesca turisme.

En l’acte inaugural, celebrat aquest diumenge, l’alcalde Miquel Forns ha recordat que “aquest espai ha estat una reivindicació per part dels pescadors, i després de 8 anys s’ha pogut fer realitat. Avui és el dia zero per molts dels projeces que es faran per revaloritzar la pesca artesanal que tenim a Sitges. Tambè perquè el sector dels pescadors mariners continui ben actiu i puguin haver noves oportunitats vinculades al turisme i el port d’aiguadolç”.

Albert Bertràn, president executiu del port d’aiguadolç ha recordat també que “aquest edifici, nau municipal, per fer-se realitat ha tingut que enfrontar-se a diferents inconvenients, i que al final s’ha pogut resoldre gràcies a l’actual ajuntament. Un fet que hem d’agraïr”.

Toni Martinez, que presideix la confraria de pescadors explica que actualment la utilitat que té l’espai de pesca artesanal és “per fer reunions entre nosaltres, i també per la pesca turisme, en la qual s’explica a la gent les activitats que es realitzen”. En un futur molt proper l’objectiu és que “aquest lloc sigui com. a punt de venda del peix, on la gent pugui comprar el peix i d’aquesta manera, que poguem treure un rendiment més alt del nostre peix”.

La inauguració del nou espai de pesca artesanal s’ha realitzat el dia de la festivitat del Carme, patrona dels pescadors. A partir de les 20 hores es celebrarà la tradicional processó de les barques, la cantada d’havaneres i l’hissada de la bandera blava del port d’aiguadolç.

Més informació:

> Galeria d’imatges al flickr


Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018