Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
08/08/2017

El documental sobre la Festa de la Poesia i el territori es projectarà avui al Retiro

La projecció del documental "Dies de Poesia a Sitges: calma, bullici, goig", s’exhibirà avui dimarts en un acte de preestrena a les set de la tarda a la cafeteria d’El Retiro.

Amb onze anys d’història, la Festa de la Poesia de Sitges s’ha convertit en un referent dels certàmens literaris de Catalunya i ara també en l’eix central d’una producció audiovisual. La preestrena del documental Dies de Poesia a Sitges: calma, bullici, goig serà avui dimarts a les set a de la tarda a la cafeteria d’El Retiro.

El documental està dirigit per la poeta i professora universitària, Anna Aguilar Amat, i la directora de fotografia de cinema, Núria Roldós. Les realitzadores situen la desena edició de la Festa de la Poesia com a eix central del documental però també hi mostren les característiques del territori. A partir de la festa diferents persones parlen de la població, de la gent, de la història, de l’art, de l’humor i de l’amor. Segons assegura Anna Aguilar Amat, “el tema del documental és sobretot la imaginació. La poesia és vida i la vida poesia”.

Al llarg del documental, de 45 minuts de durada, s’entrevisten 13 persones entre les quals destaquen els poetes i directors de la Festa de la Poesia, Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich; la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau; la poeta i directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella i també el multinstrumentista i escriptor Florenci Salesas, entre d’altres. També hi apareix l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, recitant una poesia. 

La Festa de la Poesia del 2016 va coincidir amb la Gay Pride i això també es va reflectir a la filmació. El documental, produït per QUARKpoesia (Anna Aguilar-Amat & Núria Roldós), ha rebut el suport de la ILC (Institució de les Lletres Catalanes) i la UAB. Aquesta producció audiovisual forma part d’un projecte global que vol connectar poesia i territori a partir dels festivals de poesia existents. Dies de poesia a Sitges: calma, bullici, goig és el segon títol d’una iniciativa que es va engegar amb el documental Vehemència i poesia a l’Ebre.  

El documental Dies de poesia a Sitges: calma, bullici, goig posa de manifest l’estreta vinculació entre la poesia i el territori.  Organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes i dirigida pels poetes sitgetans Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, la Festa de la Poesia  compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018