Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
05/10/2017

Sitges fomenta la indústria cinematogràfica i audiovisual

Els dies 7, 10 i 11 s’organitzaran diferents activitats per dinamitzar el sector de les indústries creatives i culturals amb una trobada entre productors sèniors novells, una jornada professional sobre el futur del cinema a Catalunya i la presentació d’una guia sobre taxació de productes audiovisuals.

Coincidint amb la 50a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges organitza els dies 7, 10 i 11 d’octubre un programa d’activitats per dinamitzar la indústria del sector audiovisual. L’objectiu és potenciar el talent local, els creadors i els promotors de les indústries culturals i creatives a través de tres actuacions específiques: la jornada Producers meet Producers, la jornada professional sobre “El futur del cinema a Catalunya: Una visió per als propers cinc anys” i la presentació de la guia sobre “Taxació de productes audiovisuals”.

La primera de les activitats serà la tercera edició del Producers meet Producers que tindrà lloc aquest dissabte 7 d’octubre, a les 10 hores, a l’Hotel Melià Sitges. Com cada any s’han seleccionat els deu millors projectes de productores emergents que presenten la seva candidatura i se’ls posa en contacte amb els seus mentors, productors ja consolidats perquè els assessorin i els acompanyin durant un any.
 
La jornada professional sobre “El futur del cinema a Catalunya: Una visió per als propers cinc anys” se celebrarà el proper 10 d’octubre al Saló d’Or del Palau de Maricel i està adreçada a professionals de la indústria cinematogràfica i audiovisual de Catalunya. Des d’una reflexió conjunta i transversal mitjançant diferents àmbits com la producció, la distribució, l’exhibició i l’administració es vol arribar a un decàleg de conclusions finals, que esdevingui un paradigma de futur, una eina de treball per al sector. La  jornada compta amb la col•laboració del Sitges Film Hub, plataforma per a la promoció de la indústria cinematogràfica i altres indústries afins. L’aforament és limitat i l’entrada gratuïta però cal fer una inscripció prèvia a través d’aquest enllaç:

> Formulari web

La guia sobre “Taxació de productes audiovisuals“ es presentarà l’11 d’octubre a l’Hotel Melià Sitges a dos quarts d’una del migdia. La intenció d’aquesta guia és donar un valor econòmic als projectes audiovisuals des del seu inici ja sigui per obtenir una subvenció, atreure inversors o aconseguir finançament. En aquesta guia es presenten tots els elements que incideixen en els productes audiovisuals: possibles pre-vendes internacionals, el gènere, la trajectòria del director, intencions sobre drets d’antena de televisió, etc. per tal de conèixer les pràctiques habituals sobre la taxació de films i oferir eines al sector per treballar sobre models econòmicament més solvents. L’aforament és limitat i l’entrada gratuïta prèvia inscripció al correu electrònic  serveisempreses@sitges.cat o bé al telèfon 93 894 40 61.

Les activitats són organitzades pel Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10, conjuntament amb l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Programa

Dissabte 7 d’octubre
Producers Meet Producers.
Hotel Melià - Sala llevant 3 i 4

Dimarts 10 d’octubre
Jornada del Cinema
9.00 h – Saló d’or del Palau Maricel

Dimecres 11 d’octubre
Guia “Taxació de productes audiovisuals“
12.30 h Hotel Melià Sitges

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018