Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
06/10/2017

Els 50 anys del Festival, al Centre Cultural Miramar

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat de Guillermo del Toro, inaugura la mostra que repassa la història dels 50 anys del Festival. L’exposició es podrà veure fins el 22 d’octubre.

Sitges es converteix durant aquest mes d’octubre en una cita cultural imprescindible per a tots els amants del cinema. Aquest dijous s’ha inaugurat el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que enguany celebra el seu 50è aniversari i amb motiu d’aquesta efemèride, el Centre Cultural Miramar acull fins el proper dia 22 l’exposició ‘El cinema és fantàstic’, organitzada pel Festival amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sitges i la Filmoteca de Catalunya.

La mostra recorre la història del certamen a través de fotografies i imatges de directors i actors, també es poden veure cartells de films i els seus protagonistes. La mostra té com a comissari Diego López, qui s’encarrega d’organitzar també una segona exposició a la planta baixa de Miramar que sota el nom de La Memòria del Fantàstic permet veure documentació històrica del Festival amb material de l'Arxiu Històric de Sitges, exemplars del Diari del Festival des de 1979 fins a l'actualitat, catàlegs de totes les èpoques , llibres i quadres originals dels cartells.

L’alcalde de Sitges i president de la Fundació del Festival, Miquel Forns, ha destacat que la mostra és “fruit del treball de moltes institucions públiques i privades que han col•laborat cedint material gràfic i documental, gràcies a tots i al seu comissari per fer-ho possible”. Forns ha subratllat que “això ens ajuda a reviure moments molt intensos del Festival”.

El director de cinema i padrí d’aquesta edició del Festival, Guillermo del Toro, ha recordat una de les seves estades a Sitges l’any 93 i ha dit que “està molt agraït que existeixi Sitges i que aculli aquest Festival que no només és important a nivell nacional i europeu, sinó que és importantíssim a nivell mundial. És la gran dama dels Festivals de cinema fantàstic, un dels pocs que ha mai ha perdut la seva vocació i això és molt important per a tots els que practiquem i estimem el gènere. Per això estic molt agraït”.

Durant l’acte el director de la Fundació del Festival, Xavier Duran, ha presentat el nou guardó fet en alumini que s’entregarà a partir d’aquest any en substitució a la Maria Honorífica del Festival en el que pren protagonisme el símbol del Festival, el goril•la.

La inauguració de la mostra ha comptat amb l’assistència de la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau; el director del Festival, Àngel Sala; i el comissari de l’exposició, Diego López.

Paral•lelament, l’homenatge als 50 anys del Festival es pot veure a altres sales expositives com el Palau Maricel que acull la mostra H. P. Lovecraft – The fear from beyond. L’exposició explora la mitologia creada pel visionari escriptor de la Providence, a través de les il•lustracions dels artistes Joseph Diaz i Guillem H. Pongiluppi. Un viatge únic per l'univers del gran H. P. Lovecraft.

A l’auditori del Melià  arriba l’exposició Ink of Dracula – A comic tribute dedicada a la figura de Dràcula , icona essencial del gènere. Coordinada per Borja Crespo i amb la participació de setze artistes que han realitzat imatges inspirades en el mític personatge, els vampirs i el misteri.

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018