Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
06/10/2017

Sitges celebra aquest cap de setmana la 56a Festa de la Verema

La festa, que tindrà lloc entre els dies 7 i 8 d’octubre, és una de les celebracions més tradicionals del calendari festiu local.

L’actor català Peter Vives serà aquest any l’encarregat de donar el tret de sortida oficial a la Festa de la Verema amb la lectura del pregó el dissabte 7 d’octubre a les set de la tarda al Saló d’Or del Palau Maricel. D’aquesta manera, començarà la 56a edició de la que és considerada una de les festes que compten amb més tradició de Sitges.

El programa d’actes de la Festa de la Verema començarà dissabte 7 d’octubre a les 12 del migdia amb l’activitat Viu la Vinya dedicada als infants de 3 a 11 anys. La fundació Mas Albornà, amb la col·laboració de Cellers Torres, organitzen aquesta proposta per apropar la vinya, les tradicions, la sostenibilitat i la cura del medi ambient als més petits. A la mateixa hora, s’obrirà l’onzena Mostra de Vins amb un gran nombre de cellers i activitats durant tot el cap de setmana. 

La Festa de la Verema continuaran diumenge 8 d’octubre amb actes tan tradicionals com el premsat del primer most, que simbolitza la primera premsada de la collita i que s’ofereix a la missa per demanar una bona anyada. El Concurs de Trepitjadors de raïm és també un dels actes més populars juntament amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu amb el seu equivalent en vi i la inauguració de la font del vi. La programació d’actes finalitzarà amb havaneres a càrrec del grup vilafranquí Xató. Durant l’actuació es podrà degustar cremat de brandi Torres. 

L’Ajuntament de Sitges i Foment de Sitges juntament amb el patrocini de Cellers Torres organitzen la tradicional Festa de la Verema de Sitges, que és una de les celebracions més tradicionals del calendari festiu local.


11a Mostra de Vins 

La Mostra de Vins forma part de la Festa de la Verema i s’instal•larà durant aquest cap de setmana a la Plaça de la Fragata de dotze del migdia a dos quarts de quatre de la tarda i de cinc de la tarda a onze de la nit (dissabte) i de dotze del migdia a dos quarts de quatre de la tarda i de cinc de la tarda a nou de la nit (diumenge). 

L’onzena edició de la Mostra de Vins tindrà una àmplia representació de vins i caves de cellers de Sitges, el Garraf i el Penedès. Entre els 18 expositors que es podran veure a la Mostra hi haurà el Cellers Torres al costat d’una variada selecció de cellers.

A la Plaça de la Fragata s’instal·larà la carpa de Tastos, on dissabte 7 d’octubre de set a vuit de la tarda es podrà fer una petita degustació a càrrec de 3 restaurants membres del Club de Tast amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges. Diumenge en el mateix espai i a la mateixa hora es podrà fer un tast a càrrec dels cellers que conformen La Carretera del Vi. La música també serà present en aquest espai amb sessions de DJ i havaneres. L’onzena Mostra de Vins, organitzada per Foment de Sitges l’Ajuntament de Sitges i compta també amb el patrocini de Cellers Torres


Programa de la 56a Festa de la Verema de Sitges
11a Mostra de Vins de Sitges
 
DISSABTE 7 D’OCTUBRE

Carpa de tastos a la Plaça de la Fragata, 12.00 a 14.00 h.
Activitat infantil “Viu la Vinya”. Per a infants de 3 a 11 anys.

Plaça de la Fragata, 12.00 a 15.30 h i de 17.00 a 23.00 h.
Mostra de Vins.

Carpa de tastos a la Plaça de la Fragata, 19.00 a 20.00 h
Tast/Maridatge a càrrec del Gremi d’Hostaleria de Sitges.

Saló d’Or del Palau Marciel, 19:00 h
Pregó de la Verema a càrrec de Peter Vives

Plaça de la Fragata, 20.00 a 23.00 h.
Sessió de música a càrrec de DJ Jordi Vilella&friends.


DIUMENGE 8 D’OCTUBRE
 
Des del Parc de Can Robert, 10.00 h.
Sortida de les pubilles i hereus per anar a la Plaça del Baluard.
 
Plaça del Baluard, 10.45 h.
Premsat del primer most.
 
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, 11.00 h.
Oferiment del primer most a l’Eucaristia.

Plaça de la Fragata , 12.00 a 15.30h i de 17.00 a 21.00 h.
Mostra de Vins.

Club Nàutic de Sitges, 12:00 h
13ª Regata de Patí Català “Trofeu Torres Festa de la Verema”.

Plaça de la de la Fragata, 12.30 h.
Presentat per Pep Plaza 39è Concurs de trepitjadors de raïm.

Tot seguit,
Pesat de la Pubilla  i l’Hereu amb el seu equivalent en vi i inauguració de la font del vi que romandrà oberta fins les 14.30h.

Plaça de la Fragata, 17:00 a 19:00 h.
Sessió de música a càrrec de DJ Jordi Vilella&friends.

Plaça de la Fragata, 19.00 h
Cantada d’havaneres a càrrec del Grup Xató amb cremat de brandi Torres.

Carpa de tastos a la Plaça de la Fragata, 19.00 a 20.00 h
Tast de la Carretera del Vi.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018