Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
10/01/2018

El Quart i la Mitja Marató de Sitges s’amplien amb curses infantils

null

L'esdeveniment destinarà els fons recaptats a l'Escola de Vela Adaptada, després d’haver-ho fet a Ocularis en els darrers anys. Una de les novetats destacades són les curses infantils que se celebraran dissabte, el dia abans de la Mitja i el Quart de Marató.

La 35ª Mitja Marató Sitges Gran Premi Allianz – BBVA - Ànec Blau-Intersport Quinze i el 7è Quart de Marató de Sitges ja compten amb 1.755 i 835 inscrits respectivament, a poques hores de tancar les inscripcions per Internet, avui a les 23.59 hores. La xifra es podria ampliar amb les inscripcions a la Fira del Corredor, que obre divendres a l'Ànec Blau de Castelldefels, i dissabte, a l'hotel Calípolis. Els organitzadors esperen superar la xifra dels 3.000 participants.

D'entre les principals novetats, la cursa destinarà els fons recaptats a l'Escola de Vela Adaptada, l'entitat sense ànim de lucre que des de fa 30 anys organitza i realitza activitats adaptades, accessibles i inclusives dins de l’esport de la vela i esports nàutics des del port d'Aiguadolç. Una altra de les novetats seran les curses infantils que els organitzadors tenen previst per a dissabte a la tarda i que de moment ja compten amb 80 joves inscrits.

El Quart i la Mitja arrencaran aquest diumenge a les 9.00 i 10.00 hores respectivament des del Passeig de la Ribera, amb un circuit totalment urbà i igual al de l'edició passada i quatre avituallaments, dos d'ells al mateix carrer.

Durant l'acte de presentació, l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha expressat que "ja comença a ser tradicional que, després de Reis, la primera gran cita ineludible de l'esport català és a Sitges, i és la Mitja Marató". "Aquest mèrit, després de 35 anys d'organització, ha estat possible amb el treball de moltíssima gent, de les entitats, empreses, institucions i sobretot els corredors, que fan possible també que Sitges vibri aquest dia", ha dit Forns. L'alcalde ha afegit també que per volum de participació aquest és l'esdeveniment més important que es realitza Sitges al llarg de l'any.

El regidor d’Ensenyament, Esports i Joventut, Eduard Terrado, ha posat en valor que "estem davant un  dels esdeveniments més importants a nivell nacional en atletisme. En aquest Quart i Mitja Marató es vol reconèixer els patrocinadors però també la vessant social, amb els voluntaris i coorganitzadors que ajuden a col•locar els equipaments, oferir les begudes, tallar els carrer o senyalitzar-los". Per al regidor, la cursa manté la part social i solidària perquè els últims anys ha ajudat a Ocularis i enguany destina una part de la inscripció a l'Escola de Vela Adaptada.

La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, ha manifestat que "han estat 35 anys d'esforç organitzatiu amb un important recolzament de patrocinadors i voluntaris imprescindibles. M'ha sorprès, però, que s'organitzi també un Quart de Marató i curses escolars per promocionar l'esport, i que d'altra banda es doni el fet social, la solidaritat, lligada a la vela inclusiva a la ciutat de Sitges".

El representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier, ha expressat "el recolzament a l'Ajuntament per la promoció de les curses, fent un pas endavant perquè hi ha molt història al darrera d'aquest esdeveniment". Siquier ha afegit que aquestes curses representen una garantia organitzativa, de supervisió tècnica per part de la federació i logística per part de l'Ajuntament".

El vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Mª Antentas, ha expressat la seva gratitud per la vessant tècnica de la cursa i ha dit que "no està de més dir que la situació de l'atletisme de fons està en un moment òptim, està en un moment bo quant a participació". Antentas ha dit que Sitges és capdavanter per la trajectòria al llarg dels 35 anys d'història de la cursa.

El director de CBC de BBVA a Sitges, José-Rafael Pérez, ha volgut "agrair a organitzadors, Ajuntament i Zona Vip que comptin amb BBVA al llarg de deu anys amb vocació de participar en esdeveniments culturals i esportius especialment perquè tenen un valor que incorporem en el dia a dia com són la superació, l'esforç i el treball en equip".

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018