Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
12/01/2018

Les rues infantils del Carnaval de Sitges canvien el recorregut i es manté el de les rues dels adults

El nou itinerari de les rues infantils començarà al Cap de la Vila i finalitzarà al passeig, un itinerari obert amb l’objectiu de millorar la seguretat dels més petits i facilitar la mobilitat de participants i carrosses. El Carnaval de Sitges, que se celebrarà del 8 al 14 de febrer, es presentarà el 24 de gener.

Les rues infantils del Carnaval de Sitges, que se celebraran diumenge 11 i dimarts 13 de febrer, canviaran aquest any el seu recorregut. Les dues rues dels més petits sortiran com és habitual del Cap de la Vila, Parellades, Marquès de Montroig, primer de Maig, però en aquest cas aniran cap al passeig de la Ribera (banda muntanya), fins a La Fragata i passeig de la Ribera de nou (banda de mar) per arribar al capdavall de l’avinguda Sofia. L’objectiu és tenir un circuit obert per millorar la seguretat i facilitar la mobilitat de participants i carrosses. D’aquesta manera, tal com explica l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, “el nou recorregut per a les rues infantils es posarà en funcionament després de l’èxit l’any passat amb les rues dels adults en què ja es va estrenar la fórmula del circuit obert. Això permet tenir permeabilitat en cas d’haver de necessitar entrar vehicles d’emergències. A més, les carrosses quedaran ja ubicades per a les rues de les nits”. El Batlle destaca també que “aquest any l’Ajuntament ha pogut tancar aquestes qüestions amb el departament d’Interior de la Generalitat amb un marge de temps suficient”.

El recorregut dels adults serà el mateix de l’any passat, després de l’experiència positiva del 2017. És a dir, se sortirà des del capdavall de l’avinguda Sofia, Passeig de la Ribera (banda mar), La Fragata, Passeig de la Ribera (banda muntanya), Bassa Rodona, plaça del Pou Vedre, Espalter, Sant Francesc fins arribar al Cap de la Vila. Així s’evita que el cap de la rua es trobi amb la cua i es creï un circuit tancat però, tal com recorda la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, “és manté part del recorregut pel centre del poble per preservar l’essència i la personalitat del nostre Carnaval”.

Per garantir la seguretat tant dels participants com del públic, entre Dijous Gras (8 de febrer) i Dimecres de Cendra (14 de febrer) es desplegaran més d’un miler d’efectius entre Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers Voluntaris de Sitges, Creu Roja, SEM i Protecció Civil.

El Carnaval de Sitges, que se celebrarà del 8 al 14 de febrer, es presentarà el 24 de gener. Es tracta de la festa més multitudinària i colorista del calendari d’esdeveniments del municipi que tornarà a lluir al carrer amb un total de 44 colles i més de 2.200 participants.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018