Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
30/01/2018

El Carnaval de Sitges contra el sexisme

L’Ajuntament de Sitges impulsa la campanya 'No és no' per promoure les festes del Carnaval lliures de sexisme. En el marc d’aquesta campanya les escoles de Sitges participaran en uns tallers per conscienciar els alumnes de la importància de d’eliminar les connotacions sexistes.

La regidoria de Benestar i Família i la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, han iniciat en el marc del Carnaval de Sitges 2018 la campanya de sensibilització “No és No” davant de conductes sexistes. El missatge es pot veure a través de cartells i banderoles amb la imatge d’una mà que simbolitza el gest d’aturar aquest tipus de conductes.

La campanya està orientada a la prevenció d’agressions sexistes i vol evidenciar que cap agressió sexual és justificable, tampoc en ambients festius. La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, explica que “és important treballar amb els infants els estereotips lligats al gènere. A Sitges treballem per fer visible, i prevenir i atendre les actituds sexistes”.

En el marc d’aquesta campanya, l’Ajuntament i la comissió del Carnaval han preparat uns tallers per a les escoles que es faran avui dimarts i demà dimecres en els que es pretén conscienciar els alumnes de la importància d’eliminar les connotacions sexistes. Per fer-ho els nens i nenes hauran de disfressar amb diferents elements un Carnestoltes i una Reina i després es parlarà sobre els motius carnavalescos que hagin triat els participants. Els tallers compten amb la col•laboració de la companyia de titelles sitgetana La Tija. Els tallers s’impartiran al Centre Cultural Miramar on es pot veure l’exposició El carnaval de la C a la L d’Angelina Salesas.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, recorda que el Carnaval 2018 repetirà la imatge utilitzada en edicions anteriors per conscienciar sobre el consum responsable de drogues i alcohol durant la festa. El cartell, obra d’Irene Garcia Amador, va resultar el guanyador del concurs realitzat entre els joves, el 2015, a iniciativa dels diferents Serveis i Regidories de Joventut de la Comarca del Garraf.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018